Räme

- Arnaldur Indriðason

Arvostelu 3.8
9h 43min
195 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Komisario Erlendur-sarjan avausosa!

Palkittu Lasiavain-palkinnolla vuoden 2002 parhaana pohjoismaisena dekkarina.

Reykjavikin pimenevä syksy on kolea ja sateinen. Pohjoisrämeen kaupunginosassa löytyy kellariasuntoonsa tapettu vanha mies. Murhaaja on jättänyt huoneeseen paperille raapustetun viestin ”minä olen hän”.

Poliisit - kokenut Erlendur, nuori menevä Sigurður Óli ja monen lapsen äiti Elínborg - lähtevät jäljittämään viestin merkitystä tapetun Holbergin menneisyydestä. Perinteinen poliisityö johtaa Islannin nykytodellisuuden uusien ilmiöiden pariin: Kaukaisella saarella elävän pienen kansan esi-isät tunnetaan ensimmäisistä muuttajista alkaen ja sen geeniperintö on mahdollista kartoittaa tarkkaan - todellisuudessa yksityinen yritys tekeekin kartoitusta lääketieteellisissä tarkoituksissa. Saarelle ovat rantautuneet myös huumeet, ja Erlendurin tyttären riippuvuus tuo tarinaan omat tummat lisäjuonteensa.

Pienenevässä maailmassa omaleimaisuutensa säilyttänyt islantilainen kulttuuri luo puitteet alakuloisessa traagisuudessaan koskettavalle ja elämän peruskysymyksiä pohtimaan herättävälle kertomukselle.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Seija Holopainen

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

9h 43min

Sivua:

195

Kielet:

suomi

Julkaistu:

20.3.2020

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789527252185

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789527252178

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Räme – E-kirja, Äänikirja

Täynnä tietoa - erityisesti täynnä inhimillisyyttä. Dekkarigenreen luokitettu mutta samalla on hieno romaani.

Kristiina

Mukavan helppo ja ns. suora ja yksinkertainen. Juoni sinänsä yllätyksetön ja kapea. Tarina yksitasoinen. Lukija huippu! Ihan ok ajanvietettä, mutta ei tempaissut mukaansa tai herättänyt tunteita.

Katja

Huippu

Seija

Ei jaksanut lukea loppuun

Jukka