Ratkaisuja läskeille- Raisa Omaheimo

Arvostelu 4.3
5h 3min
104 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Miksi läskinä eläminen on pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua? Entä millä tavalla normista poikkeava keho rajoittaa? Millaista on, kun edes hammaslääkärillä ei voi käydä saamatta laihdutusohjeita? Miksi painoindeksi pitäisi poistaa maailmasta? Miltä tuntuu, kun syömistä kommentoidaan ja siihen puututaan? Miksei läskeille ole tuoleja eikä läskin housuissa taskuja? Miksi elokuvan läskin pitää olla joko koominen sivuhenkilö tai epätoivoinen luuseri? Millaista on elää, kun maailma opettaa, että omaa olemusta on syytä selitellä, häivyttää ja hävetä?Ratkaisuja läskeille on kokoelma kirjoituksia, joita ryydittävät raivo ja huumori. Omaheimo kuljettaa teksteissään rinnakkain omakohtaisia havaintoja ja tutkimustietoa kehonormatiivisuudesta, lihavuuden representaatioista ja rakenteista niiden takana.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
5h 3min
Sivut:
104
Kielet:
suomi
Julkaistu:
29.9.2022
Äänikirjan kustantaja:
Kustantamo S&S
ISBN Äänikirja:
9789515257628
E-kirjan kustantaja:
Kustantamo S&S
ISBN e-kirja:
9789515257345

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ratkaisuja läskeille – E-kirja, Äänikirja

Huh, aika katkeraa tilitystä. Valkoinen mies on syyllinen ylipainoonkin, todella ”tietoista” hommaa - voisi sanoa jo harhaksi. Miksi tällaiseen vihaan annetaan tukea? No tiedetäähän me ”järkevät” se jo.

Joni

Nerokas, tärkeä ja karmea. Me kaikki olemme osallisia. Tästä fobiasta haluan eroon. Tämä kirja avaa konkreettisesti ne arkiset hetket, jolloin läskiviha meissä herää ja hengittää

Elli

Herätti ajatukaia

Tiina

Ihana, silmiä avaava kokonaisuus. Jokaisen pitäisi lukea tämä kirja.

Veera

Paneutuu kehollisiin asioihin ja läskifobiaan kattavasti ja monesta eri näkökulmasta. Herättelee muuttamaan vanhoja toimimattomia ajatusmalleja.

Tiia

Asiaa humoristisella twistillä, kerrassaan mainio kirja! Ja lukija teki siitä vieläkin paremman 👌

Janette

Nyt kolahti! Hauska, pistävä, lohdullinen ja niin samaistuttava teksti. Oman särmänsä saa kirjasta Raisan itsensä lukemana.

Carita

Hieman kärkäs, mutta silmiä avaava.

Marjut

Tämä oli niin tärkeä kirja! Normaalipainoisena valkoisena naisena oli niin paljon, mitä en tiennyt, ja tämä kirja vaikuttaa ajatteluuni pysyvästi.

Elina

No, kyyneleet tulivat alussa kun tajusin että muutkin elävät tätä, ihan hiljaa vain ja tälle kokemukselle on nimi. Sitten nousi kiukku ja voimattomuus sen edessä mitä elämme. Aloitin oman puolustukseni ostamalla punaisen takin ja kirjoittamalla listan taskuun.

Pirjo

👍

TarjaT

Hieno ja herättelevä teos valtarakenteista. Yksilön kohdalla laihtuminen toki voi tuoda monta hyvää asiaa fyysisesti, mutta siitä ei liene kyse kokonaisuudessa. Kannattaa lukea!!! Ja miellyttävä lukija!

Anu

Erityisesti jokaisen, joka ajattelee, että läskikammo ei kosketa itseä kannattaa lukea tämä.

Kaisa

Vuoden tärkein kirja

Riitu

Raikas ja silmiäavaava teos, jossa liikkuminen yksityisen ja yleisen välillä toimi todella hyvin. Sai kyseenalaistamaan omia ennakkoluuloja ja katsetta. Suosittelen!

Maisa