Rauhanpiippu

Rauhanpiippu

Tietoa kirjasta

Satiirin säilällä selvää jälkeä

Rauhanpiippu on hämmentävä, mielikuvituksellinen ja älykäs satiiri Nefortan valtiosta sodan kurimuksessa, filosofi Petro Pacpiposta ja hänen kumppanistaan, kersantti Milita Fortosta joka puolestaan rakastaa sodan kohtalokasta teatteria.

Veikko Huovinen oli viimeiseen saakka vastahakoinen asettamaan teoksiaan paremmuusjärjestykseen, mutta Rauhanpiippuun hän sanoi olevansa tyytyväinen.

"Rauhanpiippu on tuimin ja totisin mielin kirjoitettu vastalause sodalle, mutta kun kirjoittajan on kaikesta huolimatta ollut humoristi ja satiirikko, on tuo vastalause myös mitä riemullisin asiakirja. Ajatuksia ja keskustelua herättävä, samalla kertaa vakava ja riemullinen romaani, kaiken kaikkiaan merkillinen kirja." - Alpo Routasuo, Maaseudun tulevaisuus

Äänikirja on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1987.

Veikko Huovinen (Simo 1927 - Sotkamo 2009) kirjoitti liki 40 teosta. Koko kansan ajattelija ja humoristi hänestä tuli varhaisteoksensa, Havukka-ahon ajattelijan myötä. Huovinen ehti toimia metsänhoitajana ennen kuin jättäytyi vapaaksi kirjailijaksi Rauhanpiipun ilmestymisvuonna 1956.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Rauhanpiippu