Rekrytoija

Rekrytoija

Tietoa kirjasta

"Täällä minä seison pitämässä työhaastattelua keskellä sammaleenvihreää kuusimetsää vieraan ihmisen vauva sylissäni."

Rekrytoinnin yllättävä maailma imee mukaansa työelämän kulisseihin ja rekrytoijan värikkääseen arkeen. Rekrytoija on autofiktiivinen, huumorilla terästetty teos, joka paljastaa rekrytoinnin ja työnhaun salat. Se tarjoilee poikkeuksellisen yhdistelmän hykerryttävää työelämäviihdettä ja oivalluksia kaikille, jotka ovat joskus hakeneet tai ovat aikeissa hakea töitä tai ovat muuten tekemisissä rekrytointien kanssa.

Kirja on myös henkilökohtainen kasvutarina rekrytoijan työstä, vallasta, vastuusta ja tunteista.

Esikoiskirjailija Saana Rossi (s. 1985) on rekrytoinnin, työnhaun ja HR:n ammattilainen, joka haluaa tehdä rekrytoinnista ja työnhausta positiivisempaa ja innostavampaa. Hän toimii henkilöstön hyvinvoinnista ja menestymisestä vastaavana johtajana teknologiayritys Vincitissä (Euroopan paras työpaikka 2016 & Suomen paras työpaikka 2014, 2015 ja 2016, Great Place to Work). Vuonna 2018 Saana Rossi palkittiin ensimmäisenä Suomessa Vuoden rekrytoijana.

"Rekrytoija kulkee kuin koukuttava tv-sarja: lukijan on pakko saada tietää mitä tapahtuu seuraavaksi tässä mielettömän mielenkiintoisessa maailmassa, jonka keskipisteessä ovat työpaikka, rooli, ja niitä tavoittelevan tai tarjoavan ihmisen tulevaisuus. En missään tapauksessa päästä omia tyttäriäni työnhakuun ennen kuin he ovat lukeneet sen, sillä Saanan kirjan luettuaan he ajattelevat koko prosessin täysin uudella, mullistuneella tavalla, aivan kuten minäkin. Tämä kirja ei ole työnhakuopas vaan seikkailu."
- Kirjailija Katja Kallio

"Tekstisi oli mun makuun juuri sopivasti kepeä, ja silti asiallinen. Kirja hurmasi erityisesti sillä, että en olisi ikinä uskonut, että rekrytoinnista kaikista maailman asioista -- kaikella rakkaudella -- saa näin viihteellistä sisältöä irti. Niin siistiä, koska epätavanomaista!"
- Toimittaja Anna Perho

“Olet saanut kirjassa huikean hyvin kuuluviin oman äänesi - Rekrytoija on todella persoonallinen, hauska, inhimillinen ja informatiivinen. Bravo!”
- Kirjallisuudentutkija, tietokirjailija Sanna Nyqvist

”Rekrytoija on huikea sisäpiiriläisen puheenvuoro rekrytoinnin kulisseista, aiheesta, joka koskettaa jollain tavalla meitä kaikkia. Kirja on tietokirjaksi poikkeuksellisen henkilökohtainen, onhan Saanalle kertynyt vuosien rekrytointikokemus ja tuhansia kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Rekrytoija yllättää, koskettaa ja herättää tunteita, sen tarinat imaisevat mukaansa ja sen pohdinnat avaavat uusia näkökulmia sekä työnhakijalle että rekrytoijalle.”
- Kirjoittamisen valmentaja ja johdon coach, Minna Sutö

Kirjailija.Saana Rossi
Lukija.Saana Rossi

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Rekrytoija