Reykjavik

Arvostelu 3.7
9h 34min
204 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kadonnut teinityttö, syrjäinen saari ja ratkaisematon arvoitus Islannissa.

Teinityttö katoaa jäljettömiin pienellä saarella Reykjavikin edustalla vuonna 1956. 30 vuotta myöhemmin Islanti ja koko maailma ovat muutoksen kourissa, mutta kaikki eivät ole unohtaneet Laran arvoitusta.

14-vuotias Lara päättää viettää kesän 1956 työskentelemällä maatilalla Videyn saarella Reykjavikin edustalla. Elokuussa hän katoaa jäljettömiin. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Laran kohtalo on yksi Islannin tunnetuimpia ratkaisemattomia arvoituksia. Nuori toimittaja Valur Robertsson päättää kirjoittaa Larasta juttusarjan ja ryhtyy penkomaan vanhoja salaisuuksia. Yllättäen häneen ottaa yhteyttä tuntematon nainen, joka väittää tietävänsä jotain Larasta, ja Valur lähtee seuraamaan johtolankaa. Mutta jos Laran katoaminen olikin murha, saattaa murhaaja olla vielä elossa.

Ragnar Jónasson on kirjoittanut Islannin pääministerin Katrin Jákobsdottirin kanssa kiehtovan arvoitusdekkarin, joka on kerännyt runsaasti kiitosta ja saanut hyvät arviot. Se oli Islannin myydyin kirja vuonna 2022.

Ragnar Jónasson on kansainvälisesti palkittu dekkaristi, jonka kirjoja on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta 36 maassa. Katrin Jakobsdottir on Islannin pääministeri. Hän on aina rakastanut dekkareita, ja hän kirjoitti gradunsa rikoskirjailija Arnaldur Indridasonista. Reykjavik on hänen ensimmäinen romaaninsa.

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Enni Vanhatapio

Muoto:

Äänikirjan kesto:

9h 34min

Sivua:

204

Kielet:

suomi

Julkaistu:

3.11.2023

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520455132

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520455125

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Reykjavik –
E-kirja, Äänikirja

Välillä pitkäveteinen. Jaarittelua.

Soile

Olipa kiva kirja. Juoni oli hyvä vaikka alussa hieman tylsä. Laitinen on yksi parhaista lukijoista

Jenni

Upea, viihdyttävä. Ragnar Jonasson ei petä.

Hanna

Aika tavanomainen, mutta ei huono. Ei vedä vertoja Ari Thor- tai varsinkaan Hulda-sarjalle. Huippulukija!

Pia