Riivattu ja siunattu- Annina Holmberg

Arvostelu 4.2
17h 53min
355 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kalle Holmberg (1939-2016) oli legendaarinen ohjaaja ja teatterivaikuttaja. Hänen kuuluisimpia ohjauksiaan olivat mm. Ylioppilasteatterin Lapualaisooppera (1966), Turun Kaupunginteatterin Seitsemän veljestä (1972), KOM-teatterin Kullervo (1981), Helsingin Kaupunginteatterin Riivaajat (1989), Pyynikin kesäteatterin Tuntematon sotilas (1997), Kansallisteatterin Demokratia (2005), TV elokuva Rauta-aika (1982) ja Aulis Sallisen oopperat Ratsumies (1975), Punainen viiva (1978), Kuningas lähtee Ranskaan (1984) ja Palatsi (1995).

Annina Holmbergin isästään kirjoittama elämäkerta Riivattu ja siunattu kulkee Kalle Holmbergin eteläsavolaisista lapsuudenmaisemista Mental Finland -näytelmän spektaakkeliin, näyttelijänä jäähdytelleen ohjaajan viimeiseen erään. Riivattu ja siunattu on intohimoisen totuudenetsijän ja tunteita herättäneen taiteilijan henkilökuva. Tytär kertoo karskisti mutta hellästi niin yksityiselämän ja dramaturgi Ritva Holmbergin kanssa solmitun taiteilijaliiton myrskyistä kuin ammatillisesta kunnianhimosta, huikeasta menestyksestä ja kirvelevistä pettymyksistä. Näkemyksellisen ja rohkean
elämäkerran sivuilla teatteri- ja kulttuurihistoria elävät.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
17h 53min
Sivut:
355
Kielet:
suomi
Julkaistu:
24.8.2022
Äänikirjan kustantaja:
Siltala
ISBN Äänikirja:
9789523881044
E-kirjan kustantaja:
Siltala
ISBN e-kirja:
9789523881051

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Riivattu ja siunattu – E-kirja, Äänikirja

Upea

Jos rakasta teatteria. Jos rakastat sitä että joku elää elämäänsä 100%:sti, lue tämä.

Kristiina

Kiinnostava, nostalginen, tyttären näkökulma koskettava, samalla asiallinen! Kiitos! Luin aikoinani myös Anninan yo-aineen sensorina. Sekin oli hyvä.

Marja-Leena

Minusta kirjaa olisi voinut rajata ja tiivistää. Hyvin kirjoitettu, mutta pikkutarkat kuvaukset esim. jokaisen näytelmän kaikki näyttelijät yms.tuntuivat uuvuttavilta.

Kaisu

Hieno kuvaus. Ehkä vähän pitkitetty.

Tiina

Mielettömän kiinnostava kurkistus Suomen kulttuurielämään monen vuosikymmenen ajalta poikkeuksellisen lahjakkuuden elämän kautta. Tytär pohti kirjoittajana ”tendenssiään”, mutta lopun henkilökohtaisuutta olisi minusta voinut olla matkan varrella jopa enemmän mukana. Hieno teos joka tapauksessa.

Sanna

Hieno kirja.Kirjailijaa korjaisin parissa detaljissa.Veljesten perinnepaidat eivät olleet sarkaisia vaan palttinaisia ja kun henkilö tekee itsemurhan ampumalla , hän ei suinkaan työnnä suuhunsa kiväärin perää, vaan piipun

Irene