Rikosreportaasi Suomesta 2000

Rikosreportaasi Suomesta 2000

Tietoa kirjasta

Vuonna 1997 Leila-niminen nainen löydettiin kuolleena Kurikan kodistaan. Leila oli ollut kuolleena useita päiviä, ja keittiön seinässä luki punaisella: "Zorro kiitti." Jälkeensä murhaaja oli jättänyt tupakantumppeja. Mutta kuka oli surman takana, ja mitä oli tapahtunut? Tupakantumppien kaltaiset pienet yksityiskohdat osoittautuivat tärkeiksi karmivan tapauksen tutkinnassa.

Pietarsaaren poliisi sai kesäkuussa 1996 ilmoituksen M/S Fennialla kaatuneesta miehestä. Pian selvisi, että kaatunut mies oli surmattu, mutta tapahtuman taustat hämmensivät poliisia. Sekavasti käyttäytyvä Kalle oli murhannut pitkäaikaisen työtoverinsa Jussin. Motiivi oli lähes uskomaton: Kallen mukaan Jussin oli aiheuttanut virheellään Estonia-aluksen uppoamisen.

Rikosreportaasi Suomesta 2000 sisältää poliisiselontekoja 1990-luvulla tapahtuneista rikoksista ja rikostutkinnoista. Selonteot ovat tutkintatyössä mukana olleiden poliisien kirjoittamia. Kaikki tapaukset on käsitelty loppuun ja niistä on langetettu tuomiot.

Rikosreportaasi-sarja on historiallinen teos. Sarja ilmentää aikaa, jona se on kirjoitettu ja sen sisältö voi olla osittain vanhentunutta tai kiistanalaista. Mahdollisesti häiritsevä sisältö ei kuvasta kustantamon kantaa tai näkemystä.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Rikosreportaasi Suomesta 2000