Risainen elämä- Antti Heikkinen

Arvostelu 4.3
24h 35min
bookCoverFor

Yhteenveto

Juice Leskinen syntyi Juankoskella helmikuussa 1950 ja kuoli Tampereella marraskuussa 2006. Vuosissa mitaten Leskisen elämä jäi melko lyhyeksi, mutta matkansa varrella hän ehti tehdä monen ihmisen työt ja jättää lähtemättömän jäljen sekä suomalaisen rockmusiikin että suomalaisen lyriikan historiaan.

Juice Leskisen elämä muuttui julkiseksi jo 1970-luvun alussa. Teksteihinsä Leskinen kirjoitti oman elämänsä soundtrackia ja avasi lehtien palstoilla auliisti elämäänsä - samalla noituen, että mikä ihme hänen tekemisissään ihmisiä kiinnostaa. Julkisuudessa Juice oli teräväkielinen kriitikko ja kuivakka, sanojaan ja tekojaan häpeilemätön humoristi, mutta roolin takana majaili loppuun saakka ujo, herkästi haavoittuva ja itsetuntonsa kanssa painiskeleva runopoika.

Juice Leskinen oli hankala, rikkonainen, yksinäinen, itsepäinen ja henkilökohtaisten ongelmiensa kanssa taisteleva nero, josta pursunnut lämpö, ystävällisyys, auttavaisuus sekä rakastamisen halu hakevat vertaistaan. Lisäksi Leskinen oli lyyrikko, joka sekoitti samaan ämpäriin suomalaisen kulttuurihistorian, rock'n'rollin ja oman risaisen elämänsä. Lopputuloksena syntyi lukematon määrä teoksia, jotka eivät tule vaipumaan unholaan. Samalla Leskinen kulki tavattoman mielenkiintoisen elonpolun, josta suuri yleisö ei tiedä läheskään kaikkea - ei, vaikka ehkä luulee tietävänsä.

Juice Leskinen. Risainen elämä 1950-2006 -teosta varten Antti Heikkinen on jututtanut lähes sataa Leskisen sukulaista, ystävää ja työtoveria, penkonut valtaisan määrän arkistoja ja lehtileikkeitä sekä lukenut ja kuunnellut ylettömässä määrin Juice Leskisen tuttua ynnä tuntematonta tuotantoa. Kirjassaan Heikkinen tarkastelee omalla eläväisellä tyylillään Juice Leskistä monipuolisesti ja syvällisesti sekä ihmisenä että taiteilijana.

Teos sisältää ainutlaatuista kuvamateriaalia sekä Juice Leskisen kirjoittamia kirjeitä ja runoja, joita ei ole aiemmin julkaistu.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

24h 35min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

15.5.2019

Äänikirjan kustantaja:

Siltala

ISBN Äänikirja:

9789522346308

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Risainen elämä – Äänikirja

Erittäin mielenkiintoinen ja koskettava kirja, monipuolinen ja perusteellinen elämänkerta merkittävän muusikon ja runoilijan elämästä. Mielikuva ja käsitykseni Juicesta laajeni.

Leea

Hyvä kokonaisuus

Veijo

Ihana Juice 💙

Maarit

Hieno ja osittain liikuttava kertomus suomirockin veteraanista ja hänen elämästään. Kiitokset lukijalle, hyvin kerrottu tarina.

Juhani

Todella paljon tietoa ja hyvin kirjoitettu. Nyt sit iski pakkomielle Heikkisen kirjoihin. 👍❣ Jarkko luki tämän ihan ok.

Mari

Kivalla löhestymistavalla kirjoitettu kirja ja hyvin luettu.

Eija

Pitkäveteinen

Eeva

Hyvä

Tero

Hyvä kirja Antilta

TopiEve

Mielenkiintoinen kirja, jossa tuli paljon tietooni uusia seikkoja Juicen elämästä.

Lasse

Niin hyvä kirja👍♥️

Maarit

Erittäin hyvä ja kattava.

Ville

Hyvä kirja

Jesse

Loistava😁

Esa

Hieno teos.

Anu Mänty