Risto Räppääjä ja lapsenvahti

- Tiina Nopola, Sinikka Nopola

Arvostelu 4.6
46min
18 Sivua
Risto Räppääjä
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Mitä tapahtuu, kun Lennart Lindberg joutuu Risto-vauvan lapsenvahdiksi?

Risto Räppääjä -sarjan rikas kieli ja hauska tilannehuumori viehättävät kaikenikäisiä lukijoita. Ne sopivat erinomaisesti ääneen luettaviksi ja innostavat lapsia lukemaan itse. Uudessa kirjassa Rauha-täti kertoo tarinan, jossa Risto-vauvaa pidetään nerona – yltääkö hän kuuhun asti?

Rauha-täti kertoo iltasadun, jossa Risto ilmoitetaan television Vuoden viisain vauva -kilpailuun. Rauhan pitää ommella esiintymisasu ja hän pyytää lapsenvahdiksi alakerran poikamiehen, Lennart Lindbergin. Lennart ei ymmärrä mitään lapsenhoidosta, ja lopulta Risto-vauva konttaa omille teilleen. Kun televisiosta tullaan kuvaamaan kilpailukandidaattia, Rauha pakottaa Lennartin pukeutumaan vauvaksi, koska hänen täytyy esittää Ristoa. TV-toimittaja on haltioissaan sensaatiomaisen viisaasta vauvasta, jolla on silmälasit ja viikset. Miten mahtaa käydä kisassa, tuoko Lennart voiton kotiin?

Lastenromaani Risto Räppääjä ja lapsenvahti perustuu näytelmään Risto Räppääjä vauvana, jonka kantaesitys oli nukketeatteri Hevosenkengässä vuonna 2012.

Kaikki rakastavat Sinikka Nopolan (1953--2021) ja Tiina Nopolan (s. 1955) kirjoittamia lastenkirjoja. Heidän luomansa Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu tunnetaan myös monessa muussa maassa.

Christel Rönns on maamme ykkösrivin kuvittajia, Finlandia Juniorillakin palkittu.

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

20

Äänikirjan kesto:

46min

Sivua:

18

Kielet:

suomi

Julkaistu:

30.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520444679

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520444662

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Risto Räppääjä ja lapsenvahti – Äänikirja, E-kirja

Ihana 🦋

Mikko

Hyvä kirja 😃😃

Toivo

Ihan paras suosittelen kaikille 💖

Elisa

Oli mielenkiintoinen

Miikka