Risto Räppääjä ja viileä Venla

- Tiina Nopola, Sinikka Nopola

Arvostelu 4.6
1h 37min
35 Sivua
Risto Räppääjä
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Suosikkileffan verraton tarina vihdoin kirjana!

Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä ja viileä Venla (2012) on yksi suosituimmista Risto Räppääjä -elokuvista. Räppääjä-fanien toive toteutuu, kun elokuvan tarina ilmestyy kirjana. Teos perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan alkuperäiseen elokuvakäsikirjoitukseen, jota ohjaaja Mari Rantasila on ollut mukana kehittämässä.

Humoristisessa tarinassa päähenkilöt joutuvat muutaman päivän aikana identiteettikriisiin.

Risto ja hänen paras ystävänsä Nelli Nuudelipää matkustavat kesälomalle Aurinkosaareen, missä topakka Elvi-täti toimii lomakeskuksen emäntänä. Lomanvietto sujuu hyvin Elvin komentelusta huolimatta, mutta sitten paikalle ilmestyy muodikkaasti pukeutunut, todella cool Venla! Nelli ihastuu heti hiukan vanhempaan tyttöön, alkaa matkia tämän aikuismaisia eleitä ja laulaa: ”Chillaa, chillaa, chillaa, chillaa, tää on mageeta ja coolii. Feidaa, feidaa, feidaa, feidaa, kaikki mikä on fuulii…”

Tyttöjen lapselliseksi leimaama Risto jää yksin ja ulkopuoliseksi, onko hänen lomansa aivan pilalla?

Elvi-täti puolestaan näyttää tunteellisen puolensa, kun hän äkkää, että Venlan isä, tikanheittomestari Uolevi Horsmaniemi on hänen vanha naapurinsa. Löytävätkö nuoruudenystävät yhteisen sävelen? Ja huomaavatko Rauha Räppääjä ja Lennart Lindberg itsessään häivähdyksen vakaasta aikuisuudesta?

Risto Räppääjä ja viileä Venla kertoo ystävyydestä, yksinäisyydestä ja siitä, että jokainen voi olla onnellisesti oma itsensä.

Christel Rönns (s. 1960) työskentelee freelance-kuvittajana ja graafisena suunnittelijana Helsingissä. Hän on taiteen maisteri Taideteollisen korkeakoulun graafiselta linjalta ja hänellä on myös opintoja Teknillisessä korkeakoulussa arkkitehtuurin linjalla. Rönnsin puoliso on kuvittaja ja graafinen suunnittelija Saku Heinänen. Perheeseen kuuluu myös kaksi lasta.

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

21

Äänikirjan kesto:

1h 37min

Sivua:

35

Kielet:

suomi

Julkaistu:

27.7.2023

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520453008

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520453015

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Risto Räppääjä ja viileä Venla – Äänikirja, E-kirja

Oli tosi hyvä kuuntelin tän mun siskonkaa kaiuttimesta! Koitan saada sata likee!

Tytöt

Paras!!!!❤️(yritän saada 100 likee🥺

Saku

Siis nää on parhaita kirjasarjoja mä rakastan Risto räppääjä sarjaa❤️

Iida

Oikeesti oon ottanu tätä kirjaa niin kauan ♥️❤️ja vihdoin tää tuliiiiiiii❤️❤️❤️ääääääää oon niin iloinen oon ottanu tätä jo noin 2kuukautta❤️♥️♥️ Oon kattonu tän elokuvan ja se oli niin hyvä♥️♥️♥️ T:helmi ps.Yritän saada 100 likee

Tiina