Röda rummet- Kaj Korkea-aho

Arvostelu 3.9
10h 42min
307 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Till en början är det bara en kul grej: en tidningsannons där en ung författare lovar skriva en bok i utbyte mot en förmånlig bostad. Men när en förmögen äldre man erbjuder ett intressant renoveringsobjekt på en fin adress märker den unge författaren att han blivit indragen i något som inte är lika oskyldigt som det först ser ut.

Han börjar teckna ner en berättelse som leder till en labyrint av komplicerade relationer i ett nattligt Helsingfors, där dominans och underkastelse är som järn mot magnet. Han målar det röda rummet på nytt och på nytt, tills det är alldeles vitt.

Ju högre i tak desto djupare måste man böja sig. Lust och makt, skuld och lån - allt ingår i spelet om en dyr lägenhet i södra Helsingfors, vars tjocka väggar gömmer både dekadenta fester och raffinerad extas.

Röda rummet är Kaj Korkea-ahos samtidsroman om maktdynamik och begär, om att sälja sin konst, sin egendom och sig själv. Den förändrar inte bara ens syn på bostadsdjungeln i Helsingfors, den förändrar ens sätt att se på världen. Inläst av Tom Rejström.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
10h 42min
Sivut:
307
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
11.8.2021
Äänikirjan kustantaja:
Förlaget M
ISBN Äänikirja:
9789523334151
E-kirjan kustantaja:
Förlaget M
ISBN e-kirja:
9789523334403

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Röda rummet – Äänikirja, E-kirja

Fin bok, tack

Milla

Bra bok

Maria