Röda rummet

- Kaj Korkea-aho

Arvostelu 3.9
10h 42min
307 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Till en början är det bara en kul grej: en tidningsannons där en ung författare lovar skriva en bok i utbyte mot en förmånlig bostad. Men när en förmögen äldre man erbjuder ett intressant renoveringsobjekt på en fin adress märker den unge författaren att han blivit indragen i något som inte är lika oskyldigt som det först ser ut.

Han börjar teckna ner en berättelse som leder till en labyrint av komplicerade relationer i ett nattligt Helsingfors, där dominans och underkastelse är som järn mot magnet. Han målar det röda rummet på nytt och på nytt, tills det är alldeles vitt.

Ju högre i tak desto djupare måste man böja sig. Lust och makt, skuld och lån - allt ingår i spelet om en dyr lägenhet i södra Helsingfors, vars tjocka väggar gömmer både dekadenta fester och raffinerad extas.

Röda rummet är Kaj Korkea-ahos samtidsroman om maktdynamik och begär, om att sälja sin konst, sin egendom och sig själv. Den förändrar inte bara ens syn på bostadsdjungeln i Helsingfors, den förändrar ens sätt att se på världen. Inläst av Tom Rejström.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

10h 42min

Sivua:

307

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

11.8.2021

Äänikirjan kustantaja:

Förlaget M

ISBN Äänikirja:

9789523334151

E-kirjan kustantaja:

Förlaget M

ISBN e-kirja:

9789523334403

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Röda rummet – Äänikirja, E-kirja

Fängslande, man ville liksom inte sluta lyssna. En författare som kan sin sak och får fantasin och lusten att bubbla upp.

Kim

Obehaglig men superbra skriven

Ceti

Fin bok, tack

Milla

Bra bok

Maria