Rohkeudesta olla minä

Rohkeudesta olla minä

Tietoa kirjasta

Alexander Saloranta tunnettiin pesäpallon huipulla nimellä Paula Saloranta. Paula voitti viisi SM-kultaa pesäpallossa ja hänet valittiin Naisten Superpesiksen pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi vuosina 2011 ja 2012. Vuonna 2011 Saloranta oli myös kauden etenijäkuningatar. Naisten itä-länsi-otteluun hänet on valittu kahdeksan kertaa vuosina 2009-2016. Menestyksekkään uransa Paula päätti kun hän halusi aloittaa sukupuolenkorjausprosessin. Pesäpalloilija Alexander Saloranta on kertonut olevansa transsukupuolinen mies ja aloittaneensa sukupuolenkorjausprosessin. Päätös korjausprosessin aloittamisesta tarkoitti, että Salorannan ura ainakin naisten sarjoissa loppui. Kun hormonihoidot alkoivat, hän ei pystynyt enää pelaamaan, koska hormonit näkyisivät doping-testeissä.



Kirja pureutuu rohkeaan tarinaan, jonka Alexander käy läpi kun hän viimein sai alkaa elämään elämää, jota oli toivonut jo kauan. Kirja käsittelee pesäpalloilijan menestystä ja pesäpallouraa sekä on rehellinen tarina transsukupuolisuudesta ja siitä miten Paulasta tuli Alexander. Menestys urheilumaailmassa vaatii usein tietynlaiseen rooliin menemistä ja kirjassa pohditaan, kuinka tulevaisuudessa tulisi olla enemmän suvaitsevaisuutta myös urheilumaailmassa.



Heidi Alamikkelä on kirjailija, joka kirjoittaa kirjoja elämästä, rohkeudesta ja muutoksista. Hän on myös itse aktiivinen kuntourheilija ja rohkeita elämänmuutoksia läpikäynyt valmentaja.

suomi