Rósa & Björk- Satu Rämö

Arvostelu 4.5
10h 55min
225 Sivut
Hildur
bookCoverFor

Yhteenveto

Kun vallanhimo iskee, tulee ruumiita!

Rósa & Björk on toinen osa nordic bluelle uskollista Hildur-dekkarisarjaa, jossa on ripaus islantilaista mystiikkaa.

Syrjäisillä Islannin vuonoilla tapahtuu outo murha. Vaikutusvaltainen kunnallispoliitikko löydetään ammuttuna hiihtoladulta. Murhaa tutkiessaan rikosetsivä, Atlantin hyisissä aalloissa surffaava Hildur Rúnarsdóttir ja suomalainen poliisiharjoittelija, villapaitojen neulomiseen hurahtanut Jakob Johanson joutuvat vaikean kysymyksen eteen. Kannattaako kaikkia salaisuuksia selvittää?

Hildurin lapsuudessa syntyneet traumat palaavat, kun kauan sitten kadonneiden siskojen, Rósan ja Björkin, mysteeri alkaa aueta. Jakob yrittää pitää päänsä kylmänä keskellä vaikeaa huoltajuusriitaa.

Paha löytyy usein läheltä, mutta ihmisten läheisyys on silti suurin voimavara, joka meillä on.

Satu Rämö (s. 1980) on Islannissa asuva ekonomi ja kirjailija. Lukijat ovat rakastuneet hänen Islantiin sijoittuviin matkakirjoihinsa. Päivätyönsä ohella Rämö höpöttelee minitarinoita vuonoilta omaan Instagramiinsa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Sarja:

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

10h 55min

Sivut:

225

Kielet:

suomi

Julkaistu:

17.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510481295

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510481288

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Rósa & Björk – Äänikirja, E-kirja

En ymmärrä hypeä näiden kirjojen ympärillä. Niin tämä kuin edellinenkin tuntuvat laskelmoidulta: ihan kuin olisi tehty lista kivoista Islanti-jutuista, jotka on pakko mainita, koska se myy. Hahmot ovat ohuita. Saavutus sinänsä, että kahden kirjan jälkeen Hildur on edelleen tuntematon ja etäinen. Kirjassa käytetään myös aika outoja, epänormaalin tarkkoja sanoja: yleensä puhutaan lankakaupasta, ei villalankakaupasta jne. Nämä yhdistettynä muutenkin tarkkaan kuvailuun ihan kaikesta, yleensä turhasta, vievät tarinasta soljuvuutta. Juoni etenee hitaasti ja on ennalta-arvattava. Dekkariksi kirja saisi myös olla jännittävämpi. Kuuntelin kirjan, koska halusin ensimmäisen osan jälkeen tietää Rosan ja Björkin kohtalon. Kirja ei vastannut odotuksia ja kolmatta en ehkä enää jaksa. Kotitöiden ohella tätä kuuntelee, mutta hypen arvoinen tämä ei ole.

Olga

Tarina on pääpiirteissään mielenkiintoinen ja loppu yllättävä. Juoni punoutuu kuin itsestään. Kirjailijalla näyttää kuitenkin olleen tarve laittaa kirjaan _kaikki mahdollinen tieto_ asiasta kuin asiasta. Liikaa rönsyjä. Tämän kun yhdistää Majurin eläytyvään, mutta hieman asenteelliseen lukutapaan, on lopputulos lähes uuvuttavan paatoksellinen. Väittäisin, että suurimman osan nippelitiedosta olisi voinut jättää pois, jolloin varsinaiselle tarinalle olisi jäänyt enemmän tilaa. Siltikin hyvä kirja, joskaan ei ensimmäisen veroinen. Kolmas osa pitää lukea fyysisenä kirjana.

Milla

Paras lukija!

Hillamaaria

Piti lukea kerralla alusta loppuun! Satu Rämö on taitava juonenkehittelijä

Jaana

Mikä koukku, tuskin maltan odottaa seuraavaa kirjaa

Kaisa

Ok tarina, mutta en ymmärrä hypeä tämän ympärillä. Aivan liikaa yksityiskohdista jaarittelua ja opetusta islantilaisesta yhteiskunnasta, tarina ei tuntunut etenevän ollenkaan. Odotin ”henkeäsalpaavaa” yllätystä, jota arvosteluissa on hehkutettu. Sitä ei missään vaiheessa tullut.

Sanni

Pidin kirjasta ja erityisesti Islannin kuvailusta. Kirja oli sopivan jännä ja hyvin kirjoitettu. Lukijalla miellyttävä ääni.

Hanna

Voisin kuunnella uudestaan.Oli niin hyvä ja lukija loistava.

Paula

Mielenkiintoinen!

Marja

Taattua Satu Rämö suosittelen ja hyvä lukija

tuula

Hyvä

Mirva

Olihan tarina - niin viihdyttävä, mukaansatempaava, jännittävä.

Sari

Tuli petetty olo, en tykästynyt tähän niinkuin 1.osaan ( Hildur). Tuli tunne ” tekstin väkisin venyttämisestä” ja toisaalta puutteellisesta kerronnasta. Tapahttmista jää liian psljon lukijan arvaamisen/ mielikuvituksen varaan. - Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö haluaisi tietää ” päätöstapahtumia”. Mutta se kai tässä ” venyttämisessä” lienee tarkoituskin, saada lukija/ kuuntelija hankkimaan seuraavakin osa. Jää paha maku

Anja

Aika monen asian arvasi, mutta tarina oli koukuttava ja eteni reippaasti! ☺️

Henriikka

Odotinkin jatkoa, enkä todellakaan turhaan! Loistava kirja, kirjailija, lukija.

Riitta