Roskaväkeä- Monika Helfer

Arvostelu 3.5
5h 47min
118 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Josef ja Maria Moosbrugger elävät lastensa kanssa itävaltalaisen vuoristokylän laidalla, kaukana muista. He ovat ulkopuolisia ja köyhiä, roskaväkeä. Eletään ensimmäisen maailmansodan aikaa, ja Josef saa kutsun rintamalle. Maria ja lapset jäävät kotiin, riippuvaisina pormestarista, joka on luvannut Josefille pitää huolta tämän perheestä. Sitten kylään saapuu Georg Hannoverista – komea, kirjakieltä puhuva mies. Eräänä päivänä tämä mies koputtaa Marian ovelle. Samoihin aikoihin Maria tulee raskaaksi ja synnyttää myöhemmin Greten, jolle Josef ei suostu puhumaan sanaakaan. Grete on kirjailija Monika Helferin äiti.

Roskaväkeä on vaikuttava muotokuva 1900-luvun alkupuoliskolla eläneestä naisesta ja äidistä. Monika Helfer kertoo koskettavalla tavalla tarinan, joka on osa hänen omaa historiaansa, tarinan perheestä, joka oli ihmisten puheissa ”roskaväkeä”.

Monika Helfer on palkittu ja arvostettu itävaltalaiskirjailija, joka on kirjoittanut sekä lapsille että aikuisille. Roskaväkeä palkittiin vuonna 2020 Baijerin kirjallisuuspalkinnon yleisöpalkinnolla, jonka voittajan äänestivät lukijat. Monika Helfer on ollut myös Saksan kirjallisuuspalkintoehdokkaana, ja Roskaväkeä oli vuonna 2020 Itävallan kirjallisuuspalkinnon lyhyellä ehdokaslistalla. Roskaväkeä on Monika Helferin ensimmäinen suomennettu teos.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Anne Kilpi
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
5h 47min
Sivut:
118
Kielet:
suomi
Julkaistu:
31.3.2021
Äänikirjan kustantaja:
Kustantamo Huippu
ISBN Äänikirja:
9789527409046
E-kirjan kustantaja:
Kustantamo Huippu
ISBN e-kirja:
9789527409039

What other people think

Reviews of Roskaväkeä – E-kirja, Äänikirja