Roudarit- Lamppu Laamanen

Arvostelu 4
12h 40min
383 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

”Jos näissä hommissa on glamouria, se haisee paskalle ja hielle.”

Ilman roudareita keikoilla soittaisi vain muutama tuntematon trio, sellainen joka saa itsensä paikalla, kamansa pystyyn ja äänensä kuuluviin ilman apua. Kaikki muut tarvitsevat roudareita.

Roudari on nöyristelemätön ja nöyrä, paksunahkainen ja lähes aina lehmänhermoinen. Psykologi, lastentarhanopettaja ja erotuomari. McGyveriakin kovempi tyyppi, joka korjaa julmassa pakkasessa lahon keikkabussin vaikka alushousun kuminauhalla.

Roudareissa alan suomalaiset legendat Illi, Puosu, Raaka-Arska ja Hande Mertanen sekä kymmenet muut kertovat hervottomia tarinoita keikoilta ja keikkamatkoilta 1960-luvun puolivälistä tähän päivään.

Haudan takaa puhuu Hurriganesin ensimmäinen roudari Kuivis. Artistipuolelta äänessä ovat muun muassa Ville Valo, Remu Aaltonen, Mato Valtonen ja Pelle Miljoona. Bändeistä oman lukunsa ovat saaneet Lapinlahden Linnut, Hanoi Rocks, Eppu Normaali, Popeda, Sielun Veljet ja Pelle Miljoonan yhtyeet.

Lamppu Laamaselta on aiemmin julkaistu muun muassa kirjat Tavastia Klubi, Helsinki, Matkalla tuntemattomaan – Pelle Miljoona muiden mukaan ja Dave Lindholm – Tietenkin.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

12h 40min

Sivut:

383

Kielet:

suomi

Julkaistu:

24.9.2021

Äänikirjan kustantaja:

Johnny Kniga

ISBN Äänikirja:

9789510476178

E-kirjan kustantaja:

Johnny Kniga

ISBN e-kirja:

9789510432495

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Roudarit – E-kirja, Äänikirja

2/5

Tapani

👍🏼

Jarmo

Erittäin hauska kirja johon Jani Karvisen ääni sopii täydellisesti

Pekka

loistava kirja kertakaikkiaan. hyvää huumoria väliin ja paljon asioita että keikat onnistuu, mistä tavallinen musadiggari on täysin pihalla. vahva suositus jos musan taustahommat ja bändien soitot ja sekoilut kiinnostaa. lukija pieni miinus, luki kuin jännäriä kuiskimalla, mutta tarina niin hieno ettei enempää haitannut

Marko

👍

Esa

Mikko Nieminen

Avasi roudarien maailmaa kertaheitolla. Ei erityisen koukuttava kirja, mutta ihan ok. Tuntuu, että koska termistö ja ihmiset olivat itselle vieraita, en välttämättä saanut kirjasta kaikkea irti.

Salla

Paras kirja, mitä olen kuunnellut. On Mato Valtosenkin kirja hyvä. Liittyvät toisiinsa.

Esa

Loistava kirja elävän musiikin erittäin tärkeistä taustatekijöistä. Kiitos roudarit !

Jarno

Loistava historiikki, mahtavia tarinoita.

Paula

Aika tarinaa

Paljon on tapahtunut jasattunut aikoinaan

Kalle

Mahtava kirja

Vielä kun olisi äänikirjaa kuunnellessa henkilöiden kuvat katseltavina niin moni vuosien aikoina keikoilla nähty roudari saisi nimen. Erittäin mielenkiintoinen kirja vaikka toki mitään ymmärtänytkään tekniikka puolesta.

Tiia

Todella hyvä kirja!

Juha-Pekka

kohtalainen

Tomi