Rouva Einstein
  
Jaa kirja    
Nerokas fyysikko Albert Einsteinin varjossa

Mileva ”Mitza” Marić on aina ollut hieman erilainen kuin muut tytöt. Useimmat hänen ikäisensä parikymppiset ovat naimisissa, kun taas Mileva opiskelee ainoana naisena fysiikkaa Zürichin yliopistossa.

Milevalle matematiikka on helpompi käsite kuin avioliitto, kunnes eräs hänen luokkatovereistaan, Albert Einstein, kääntää nuoren naisen pään. Näiden kahden avioliitto on sydämen ja älyn liitto, mutta onko siinä riittävästi tilaa kahdelle nerolle?

Mileva Marić oli kiehtova ja nerokas fyysikko itsekin - se toinen Einstein. Nykyisin käydään paljon keskustelua hänen roolistaan Einsteinin suhteellisuusteorian synnyssä. Teorian, josta Albert Einstein tunnetaan parhaiten. Oliko Mileva pelkästään taustahahmo, joka laski ja ratkoi monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä vai oliko hänen merkityksensä suhteellisuusteorian syntyyn oletettua suurempi?

Kirja avaa meille ikkunan nerokkaan naisen elämään, jonka oma säkenöivä valo jäi Albert Einsteinin valtavaan varjoon. Marie Benedict herättää kiehtovasti henkiin erään historian unohdetun tiedenaisen tarinan.

Kirjailijasta
Marie Benedict on asianajaja. Hän on opiskellut myös historiaa ja taidehistoriaa. Asianajajana työskennellessään hän on haaveillut historian unohdettujen naisten tarinoiden kirjoittamisesta. Benedict on kirjoittanut yhteensä 8 kirjaa.
Näytä lisää