Roxette- Sven Lindström

Arvostelu 3.7
10h 25min
282 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Roxette berättar historien om ett av Sveriges mest älskade band genom tiderna. Det är en historia full av pass­ion och drama, glädje och sorg, osannolik framgång och nattsvart motgång.

Vi får följa Roxette hela vägen. Hobbyprojektet som Per Gessle knappt vågade tro på när han var en blonderad föredetting och Marie Fredriksson var Sveriges starkaste lysande kvinnliga artist. Världssuccén som efter det smått osannolika genombrottet matade ut internationella pophits som "The Look", "Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love" och "Joyride" under slutet av 80-talet och det tidiga 90-talet. Turnéerna, skivinspelningarna och konflikterna. Chockbeskedet när Marie Fredrikssons hjärntumör sånär hade gett historien ett tragiskt slut. Den långa och svåra vägen tillbaka. Och så den närmast ändlösa globala comebacken inför jublande och gråtande fans över hela världen, en återkomst utan motstycke i svensk musikhistoria.

Samtidigt tecknas en bild av hur Roxettes sällsynt lojala fans har hållit bandet under armarna genom åren, även under den mörka period när alla hade räknat ut bandet. Fem av deras mest trogna fans i Argentina, Brasilien, Ryssland, Tyskland och Sverige träder fram och beskriver hur de har levt sina liv med Roxette som drivkraft, vad Roxette betyder för dem och hur Marie Fredrikssons och Per Gessles musik och personligheter påverkar deras liv.

Vi träffar Brenda från Argentina, vars pojkvän Leo varje dag spelade Roxette-låtar när hon föll i koma. Danyela, som två gånger rymde från sitt bröllop i Brasilien för att åka till Europa och se först Per Gessle och sedan Roxette. Eliza, som kom till Sverige från Polen för att vara närmare Per och Marie, och hamnade i riksdagen. Och så vidare.

Roxette vidgar förståelsen för ett unikt svenskt musikfenomen, ofta lika ljummet och styvmoderligt behandlat på hemmaplan som närmast religiöst dyrkat runtom i världen.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 25min

Sivut:

282

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

29.9.2020

Äänikirjan kustantaja:

Norstedts

ISBN Äänikirja:

9789113110684

E-kirjan kustantaja:

Norstedts

ISBN e-kirja:

9789113054100

© Norstedts (Äänikirja)

© Norstedts (E-kirja)