Ruhtinas- Niccolò Machiavelli

Arvostelu 3.8
5h 4min
100 sivua
Klassikko
bookCoverFor

Yhteenveto

Kaikkien aikojen tunnetuin hallitsemisen käsikirja nyt uutena suomennoksena.

Firenzeläisen filosofin ja valtiomiehen Niccolo Machiavellin (1469-1527) Il Principe eli Ruhtinas ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1532. Ruhtinas on yksi vaikuttavimmista ja vaikutusvaltaisimmista uuden ajan poliittisen filosofian tutkielmista. Machiavelli kirjoitti teoksensa ohjekirjaksi hallitsijoille, erityisesti Lorenzo de' Medicille, jonka toivoi kohottavan Firenzen entiseen loistoonsa ja yhdistävän Italian.

Ruhtinas sisältää kosolti teräviä havaintoja suurten johtajien käytännöllisistä, juonikkaista ja jopa häikäilemättömistä vallanpitokeinoista, ja sen sisältämät ohjeet ovat sekä ihastuttaneet että kauhistuttaneet ihmisiä julkaisemisestaan saakka. Machiavellin näkemyksistä ja tarkoitusperistä on myös esitetty hyvin erilaisia tulkintoja. Vaikka näennäisesti Ruhtinas kuvaa oman aikansa vallankäyttöä, siitä huokuu laaja-alainen ymmärrys vallanpidosta, ja siksi se onkin ollut poliittisen kirjallisuuden ylittämätön klassikko jo liki viidensadan vuoden ajan.

Italiassa asuvan kääntäjän Taru Nyströmin uusi mestarillinen suomennos on sujuva ja tavoittaa tarkasti Machiavellin ylistetyn klassikon vivahteet. Teokseen on laatinut johdannon ansioitunut filosofi ja politiikan tutkija Mikko Lahtinen.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Taru Nyström
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Sarja:
Äänikirjan kesto:
5h 4min
sivua E-kirja:
100
Kielet:
suomi
Julkaistu:
25.8.2021
Äänikirjan kustantaja:
Basam Books
ISBN Äänikirja:
9789523792838
E-kirjan kustantaja:
Basam Books
ISBN E-kirja:
9789523791374

© Basam Books (Äänikirja)

© Basam Books (E-kirja)