Runoksia
  

Ensin on ruumis ja sitten on huone
Hän tatuoi itseensä kaikki saamansa diagnoosit
Hän myi rautakaupassa ja kertoi miten köydet
tekivät kauppansa huhtikuisin
Ensin on huone ja sitten on ruumis
Välillä hän unohti kuoleman ja
siksi hänen piti tappaa
She was the apple of my eye
Kerran päivässä pitää omenan loitolla
hän huokasi ja katseli depressiota käsivarressaan

Runokset ovat runoja rikoksista, tunnetuista ja tuntemattomista. Ne tunkeutuvat mielen pimeisiin syövereihin mitään kaunistelematta tai kaihtamatta.

Murhenäytelmä tapahtuu missä tahansa, tässä ja nyt: perhe makaa olohuoneen lattialla ja kallis afgaanimatto tahraantuu vereen. Isä etsii lapsensa kappaleita kaatopaikalta. Jossain poika juoksee ase kourassa koulun käytävällä. Maaginen suviyö muistaa myös menneet mysteerit: suonsilmässä odottaa Kyllikki, maan alta kuuluu heleää laulua ja varis kantaa nokassaan huulipunahylsyä - johtolankaa kenties. Runokset kiehtovat ja kauhistuttavat. Ne tuoksuvat mullalta ja vereltä, suopursuilta ja asvaltilta, roskiksilta ja viinalta. Ne herättävät miettimään, mikä johtaa ihmisen hirmutekoihin.

Anja Snellman on rakastettu ja tuottelias kirjailija, joka julkaisi jo klassikoksi nousseen esikoisromaaninsa Sonja O. kävi täällä vuonna 1981. Sittemmin hän on kirjoittanut 22 romaania, kaksi runokokoelmaa, elokuvakäsikirjoituksia ja tietokirjoja. Snellmanin teoksia on käännetty yli 20 kielelle ja lukuisia niistä on dramatisoitu elokuviksi ja näyttämöille. Snellman on työskennellyt myös journalistina ja vetänyt televisiossa ajankohtaisia keskusteluohjelmia. Tällä hetkellä hän opiskelee psykoterapeutiksi ja pitää päihderiippuvaisille lukupiiriä Munkkisaaren toimintakeskuksessa.
Snellman on kautta tuotantonsa käsitellyt väkivallan ja rikoksen teemoja, esimerkiksi romaaneissaan Lyhytsiipiset, Pelon maantiede, Safari Club ja Lemmikkikaupan tytöt.

Näytä lisää