Ruotsin mafia- Lasse Wierup, Matti Larsson

Arvostelu 3.8
15h 37min
323 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Rikollisjengien kansankoti

Kylmäävä kuvaus järjestäytyneen rikollisuuden ja jengien lisääntyneestä vallasta ja vaikutuksesta ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Rikollisuus Pohjoismaissa on muuttunut. Uuteen rikosaaltoon kuuluvat kiristys, palkkamurhat, levottomuudet yleisillä paikoilla, todistajien vaientaminen ja lahjukset. Miten näin on käynyt ja miksi?

Ruotsalaistoimittajat Lasse Wierup ja Matti Larsson ovat vastausta jäljittäessään kartoittaneet rikollisjengejä, niiden konnia ja heidän rikoksiaan. Kirjoittajakaksikko on tavannut jengipomoja ja jengin jättäneitä, haastatellut poliiseja ja syyttäjiä, kuullut rikosten uhreja ja jututtanut lähteitä, jotka eivät aiemmin ole suostuneet haastatteluun. Näistä tarinoista kehkeytyy ainutlaatuinen ja kauhistuttava kokokuva maailmasta, jota raha, aseet, väkivalta ja huumeet yhä enemmän hallitsevat – maailmasta, jossa ihmishengen arvo on olematon.

Lasse Wierup (s. 1971) on Dagens Nyheterin järjestäytyneeseen rikollisuuteen erikoistunut toimittaja. Hän on kirjoittanut ruotsalaisesta rikosmaailmasta myös soluttautujan näkökulmasta teoksessa Infiltratören – Den smutsigaste härvan inom svensk polis sekä keskiluokan huumeongelmasta kirjassa Kokain.

Matti Larsson (s. 1967) toimii uutistoimisto Sirenin päätoimittajana. Vuonna 2011 hänelle myönnettiin Forening Grävande Journalisterin kunniamaininta toiminnastaan vuoden 2010 eduskuntavaalien aikana.

Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Tarja Lipponen
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
15h 37min
Sivut:
323
Kielet:
suomi
Julkaistu:
27.1.2022
Äänikirjan kustantaja:
Johnny Kniga
ISBN Äänikirja:
9789510482889
E-kirjan kustantaja:
Johnny Kniga
ISBN e-kirja:
9789510482872

© WSOY (Äänikirja)

© Johnny Kniga (E-kirja)