Ruskeat Tytöt

Arvostelu 4.2
6h 43min
127 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

”Minä olen ihan koko ajan olemassa riippumatta rasismista ja valkoisuudesta.”

Ruskeat Tytöt -esseekokoelma on ensimmäinen suomenkielinen kirja ruskealta tytöltä ruskeille tytöille. Se perustuu samannimiseen, palkittuun blogiin ja käsittelee identiteettiä, kauneutta, hiphopia ja vanhemmuutta sukupuolen, etnisyyden ja luokan risteymästä käsin.

Koko Hubara (s. 1984) on Ruskeat Tytöt -blogin perustaja, vapaa kirjoittaja ja kääntäjä. Hän on työskennellyt kulttuurilehti Basson toimituspäällikkönä ja on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti. Hubara on syntyperäinen vantaalainen, kotoisin Viipurista, Kemijärveltä, Israelista ja Jemenistä.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

6h 43min

Sivua:

127

Kielet:

suomi

Julkaistu:

13.2.2019

Äänikirjan kustantaja:

Otava

ISBN Äänikirja:

9789520119546

E-kirjan kustantaja:

Otava

ISBN e-kirja:

9789520115975

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ruskeat Tytöt –
E-kirja, Äänikirja

Tästä oli vaikea saada kiinni. En tiedä, olisiko toiminut luettavana kirjana paremmin kuin äänikirjana, mutta kirjasta tuntui puuttuvan rakenne ja kerronta oli poukkoilevaa. Kirjailijalla on myös todella ärsyttävä tapa käyttää toistoa koko ajan tehokeinona – jatkuvasti käytettynä se ei enää ole tehokeino. Viimeiset noin puolitoista tuntia olivat huomattavasti alkua koherentimpaa tekstiä ja jotain, mistä koin saavani jotain arvokasta irti. Sellaista, mitä olisi ollut kiinnostava kuunnella enemmänkin!

Essi

Tärkeä kirja! Kiitos Koko! Susani on ihana lukija.

Hanna

Todella kiintoisa ja avartava lukukokemus.

Anni

Näkökulmia

Avartava rehellinen koskettava

Elisa