Ryssäviha

Venäjän-pelon historia

- Timo Vihavainen

Arvostelu 3.7
10h 54min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

"Ryssäviha" kuuluu Suomen lähimenneisyyteen, vaikka siitä on viime vuosikymmeninä haluttu sanoutua irti. Viime sotien aikana ja jo sitä ennen oli varsin yleisesti tapana puhua perivihollisesta, jota kohtaan Suomen kansa oli aina tuntenut pelkoa ja epäluuloa.

Onko Suomessa todella aina vihattu venäläisiä? Vai onko viha kohdistunut Venäjän valtioon? Entä onko vastapuolella vihattu suomalaisia? Mihin tällaiset vihantunteet ovat perustuneet? Onko niitä yhä?

Timo Vihavaisen kirjassa ilmiötä kartoitetaan pintaa syvemmältä, ja se asetetaan historian kehyksiin. Tekijä tutkii ryssävihaa ja sen rinnakkaisilmiöitä sekä Suomessa että muissa Venäjän naapurimaissa ja vertaa niitä myös Venäjällä vallinneisiin asenteisiin naapureita kohtaan. Syntyy kokonaiskuva, joka on sekä yllättävä että hyvin kiinnostava.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 54min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

30.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

Minerva

ISBN Äänikirja:

9789523757998

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ryssäviha – Äänikirja

Kymmenen vuotta vanha runsaasti tietoa antava kirja (2013), joka on yhtaikaa sekä ajankohtainen että ajankohtaisuuttaan menettänyt. Antaa hyvinperspektiiviä nykyhetkelle (2023). Hyvä lukija.

Risto

Ja viha eikun jatkuu

Joonas

Valtava pettymys. Kirjassa harvakseltaan esiintyvät hienot historialliset kaaret peittyvät kirjailijan omiin mielipiteisiin, ja tuomionpasuunana olemiseen. Toivoisin että Vihavainen kirjottaisi kirjan tästä ajasta. Olisi mielenkiintoista lukea.

Tosi hyvä kirja. Vaatii vain lukijalta avointa suhtautumista asioihin. Ei sovellu populisteille.

Eeva