Saaren orvon seikkailut

- Frederick Marryat

203 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Autiota saarta asuttaa kummallinen pariskunta – mies nimeltä Jackson ja Frank-niminen poika, joka ei tiedä taustastaan mitään. Jacksonin sokeutuessa Frank kiristää tältä tietoja historiastaan. Joukko ihmisiä, Frankin vanhemmat mukaan lukien, haaksirikkoutuivat saarelle ja kuolivat sitten yksi kerrallaan pois, niin että jäljelle ovat jääneet vain he kaksi.

Jacksoninkin kuoltua Frank jää saarelle yksin. Eräänä päivänä saaren edustalle ilmestyy vene, jossa on ihmisiä. Frankille luvataan pääsy pois saarelta, mutta muutaman päivän päästä seurue onkin häipynyt Frankin ruoat mukanaan. Jälkeen on jätetty vain yksi nainen, rouva Reichardt, josta tulee Frankille äitihahmo. Mutta pääsevätkö Frank ja rouva Reichardt koskaan pelastautumaan saarelta?

Romaanin pohjalta on tehty vuonna 1959 elokuva nimeltä "The Little Savage".

Frederick Marryat (1792‒1848) oli kirjailija ja Britannian kuninkaallisen laivaston virkamies, jota voidaan pitää yhtenä meritarinoiden edelläkävijöistä. Romaanien lisäksi hän kirjoitti myös lyhyempiä meritarinoita kuten novelleja, näytelmiä, esseitä ja matkajournalismia.

Marryat myös kehitti laajasti käytössä olevan merenkulun liputusjärjestelmän, joka on nimetty hänen mukaansa Marryatin koodiksi.
Kirjailija(t):
Kääntäjä(t):
Väinö Nyman
Muoto:
E-kirja
sivua E-kirja:
203
Kielet:
suomi
Julkaistu:
12.8.2020
E-kirjan kustantaja:
Saga Egmont
ISBN E-kirja:
9788726304121

© Saga Egmont (E-kirja)