Saariston prinsessa (e-äänikirja)

Saariston prinsessa (e-äänikirja)

Tietoa kirjasta

Kuvitusaarre vuosikymmenien takaa!

Ennen julkaisematon Camilla Mickwitzin kuvakirja, jota siivittää Tuutikki Tolosen lumoava teksti.

Prinsessa Marilii elelee pienessä saaressa keskellä merta Martti-kissansa kanssa. Eräänä päivänä saareen ui Pekka, solmii kukista kruunun ja jää asumaan prinsessan kanssa. Pian Mariliin talossa on kaksi kerrosta ja hieno parveke.

Mutta Pekka tarvitsee myös meren ravistusta ja tuulen töyssyjä. Hänen on lähdettävä katsomaan, miltä maailma näyttää. Prinsessa Marilii tulee vähä vähältä vanhemmaksi ja koko ajan enemmän prinsessaksi. Ja kaikki ihmeellinen tapahtuu ihan itsestään: kesät, talvet, myrskyt, lokit ja sateenkaaret.

Camilla Mickwitzin ennen julkaisematon kuvakirja, jota siivittää Tuutikki Tolosen lumoava teksti.

Kuvat Lastenkirjainstituutin kuvitustaiteen kokoelmasta.

Camilla Mickwitz (1937-1989) oli rakastettu suomalainen lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori. Mickwitz sovitti tunnetuimmat animaatiohahmonsa tuoreeltaan myös lasten kuvakirjoiksi. Jason-hahmosta valmistui vuosina 1975–1978 neljä kuvakirjaa, Emiliasta vuosina 1979–1981 viisi kuvakirjaa ja Mimosasta vuosina 1983–1987 neljä kuvakirjaa. Hän käytti kuvituksissa erilaisia tekniikoita, Jasoneissa liitua, Emilioissa vesivärejä ja Mimosoissa guassia.

Mickwitz teki yli kaksikymmentä kuvakirjaa ja lähes yhtä monta animaatioelokuvaa. Hän sai useita kotimaisia ja kansainvälisiä elokuva- ja lastenkirjapalkintoja. Lisäksi Mickwitz animoi Pikku Kakkosenyhä käytössä olevan alkutunnuksen vuonna 1983 ja kuuluisan jäävaroituksen vuonna 1986.

Tuutikki Tolonen on kirjailija ja sanataideopettaja. Hän on saanut Arvid Lydecken -palkinnon teoksesta Mörkövahti (Tammi, 2015) ja LukuVarkaus-palkinnon lastenromaanista Agnes ja unien avain (WSOY, 2020). Mörkövahti sai kaksi lumoavaa jatko-osaa: Mörköreitti (Tammi, 2016) ja Mörköviesti (Tammi, 2020). Mörkökirjojen käännösoikeudet on myyty yli kymmeneen maahan ja niistä on suunnitteilla Hollywood-elokuva. Tuutikki Tolonen on syntynyt Suomussalmella ja asunut Oulussa, Argentiinassa ja Helsingissä.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Saariston prinsessa (e-äänikirja)