Sadan vuoden yksinäisyys- Gabriel García Márquez

Arvostelu 4
17h 26min
348 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Nobel-palkitun maagisen realismin mestarin pääteos vie lukijan matkalle ihmeelliseen Macondoon

”Márquezin kertojanääni hypnotisoi ihmiset mustalla huumorilla ja barokkisilla verbaaliryöpytyksillä ryyditetyn melodraaman vyöryessä halki satojen sivujen kohtalonomaisena kuin kreikkalainen tragedia ja yhtä sadunhohtoisena kuin Tuhannen ja yhden yön tarinat.” – Helsingin Sanomat

Kolumbian rakastetuimman ja omintakeisimman kertojan pääteos Sadan vuoden yksinäisyys on Macondon maagiseen kylään sijoittuva Buendíojen sukukronikka, jossa fantasian lomasta erottuvat maan verisen lähihistorian ääriviivat. Viime vuosisatojen Latinalaisen Amerikan sodat ja sadut kietoutuvat mielikuvitukselliseen kerrontaan, joka on hurmannut lukijoita yli 35 kielellä; romaania on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta.

Gabriel García Márquez (1927–2014) oli kolumbialainen kirjailija ja yksi 1900-luvun kunnioitetuimmista kertojista, joka kirjoitti romaaneja, novelleja ja työskenteli journalistina. Hän oli maagisen realismin tienraivaaja, jonka teoksissa traaginen kohtaa koomisen ja tarkat yksityiskohdat koristavat massiivisia juonikaaria. Hän sai arvostetut Neustadt- ja Rómulo Gallego -palkinnot vuonna 1972. Vuonna 1982 García Márquez palkittiin Nobelin kirjallisuuspalkinnolla.

Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Matti Rossi
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
17h 26min
Sivut:
348
Kielet:
suomi
Julkaistu:
3.9.2019
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510445365
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510445372

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sadan vuoden yksinäisyys – Äänikirja, E-kirja

Vähän pitkästyttävä, kuten ns klassikot tuppaavat olemaan.

Jukka

👌

Anna

Yksi parhaimmista kirjoista, joka on koskaan kirjoitettu. Olen lukenut sen nuorena, nyt kuuntelin ja kirja sen kun paranee. Lukija sopi hienosti teokselle.

Maria

Hieno teos, loistava lukija!

Virpi

Wou!

Laun

Huikea klassikko. Toimi hyvin myös kuunneltuna.

Mikko

Mahtava kirja!

Elizabeth

Loistava!

Eero

Huikea tarina!

Jouko

Ihana, runsas, kaunis, tunnelmallinen ja roippea, mutta yllättävän raskassoutuinen. Voisi yhtä hyvin olla viime vuonna julkaistu.

Mimma

Loistava teos, hieno lukijan ääni, jota on ilo kuunnella.

Anitta

At times the book had a difficult time grasping my attention with the ever-changing scenarios and characters, but nevertheless filled me with a special kind of emotion only available to the privileged few that experienced Macondo in it's rise and ruin. I did not know what to expect and goodly so, because what I got was better.

Miksu

Hieno klassikko. Toivottavasti saadaan lisää Marquezia Pitkäsen lukemana.

Anne Mäkinen

Hieno kirja

Matti

Tekisi mieli kuunnella uudelleen.

Diana