Saippuaprinsessa

Arvostelu 4
9h 3min
200 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Ilkikurisen romanttinen epookkikomedia 1830-luvun Suomesta

Ylhäiseen kaupunkitaloon Helsingin Kasarmitorin laitaan saapuu outo kirje. Rahavaikeuksissa kamppailevan paroniperheen niskoille ollaan työntämässä tuntematonta orpotyttöä.

Ulrika Rutenfeltistä huhutaan, että hänen vanhempansa olivat omituisia ja kasvatuksensa epäsovinnainen. Epäluuloa onneksi pehmentävät huhut Ulrikan suunnattomasta omaisuudesta, joka on kylläkin harmiksi peräisin saippuakaupasta. Vain nuoren paronin morsian tietää, että Ulrika on tarkoitettu hänen hurmaavalle hulttioveljelleen.

Saippuaprinsessa on ilkikurisen romanttinen epookkikomedia 1830-luvun Suomesta, maasta, joka oli vasta vaihtanut isäntää eikä vielä ymmärtänyt olevansa kansakunta.

”Saippuaprinsessa [- -] tuo väistämättä mieleen Jane Austenin latautuneet seurapiirikuvaukset, joista Utrio kuitenkin esittää täysin omintakeiset ja suomalaiset sovellutukset 1830-luvun malliin. [--] Utrio on saanut roppakaupalla eloa ja iloa viihdekirjallisuudesta tuttuun hyvien ja pahojen ihmisten lajitteluun pelkästään nostamalla esiin tyhmät. Riemua riittää ja paha saa palkkansa, fiksusti ja kuplivan kevyesti.”

Turun Sanomat

Kaari Utrio on kohta viiden vuosikymmenen ajan ollut yksi Suomen suosituimpia kirjailijoita. Hänen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmessa polvessa.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

9h 3min

Sivua:

200

Kielet:

suomi

Julkaistu:

10.10.2016

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789513193973

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520428891

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Saippuaprinsessa –
Äänikirja, E-kirja

Hyvä kirja ja taattua Utriota. Iso miinus lukijasta. Tekstiä tulee kuin konekiväärin suusta. Ei pysy perässä kun lukee niin nopeasti.

Kati

Historialliset yksityiskohdat ovat aina herkullisia. Lukija liian "konekiväärimäinen" eli nopea ja kova.

Kristiina

Putkrrn kuubtelin, ihan pikkusen koukutti 🙈😁

Heli

Mielenkiintoinen, historiallinen satukirja

Suosittelen!

Sinikka