Sairaat sielut

Arvostelu 3.8
10h 27min
256 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kun keneenkään ei voi luottaa - ei edes itseensä. Kristina Olssonin Sairaat sielut on klassinen kauhuromaani pikkukaupunkimiljöössä.

Kolmekymppinen Lukas palaa kymmenen vuoden poissaolon jälkeen Kristianstadin pikkukaupunkiin. Äitiä ja isää jännittää poikansa paluu ja naapuruston pitsiverhojen takanakin näkyy hermostunutta liikehdintää – mitä oikein tapahtui kymmenen vuotta sitten? Lukas ei muista. Sitä ei usko naapurin Gunnar jonka tytär katosi juuri samalla tavalla kuin Lukas – yhtäkkiä kesken kouluviikon – vain Lukas palasi kotiin kolmen viikon poissaolon jälkeen, pahoin runneltuna, muistinsa menettäneenä ja henkitoreissaan. Naapurin Fanny ei koskaan palannut. Lukas on yrittänyt olla ajattelematta menneisyyttä, mutta nyt on tullut aika ottaa selvää siitä mitä todella tapahtui.
Samaan aikaan Lukaksen kanssa muuttaa entisille kotikulmille David nuorikkonsa Annan kanssa. Anna ja David ovat ostaneet vanhan pappilan kodikseen ja kunnostavat sitä innoissaan uutta elämää varten. Anna kokee talossa outoja sattumuksia, jotka David panee väsymyksen ja herkän mielialan tiliin – mutta palava puu pihamaalla on merkki joka on pakko ottaa tosissaan. Nimetön paha on odottanut varjoissa palatakseen.

Kristina Ohlsson tekee uuden aluevaltauksen, dekkarimuotoinen kauhuromaani Sairaat sielut sisältää kaikki ainekset joista koukuttava lukukokemus syntyy: karmivia yksityiskohtia, psykologista jännitystä ja rauhallinen pikkukaupunkiympäristö jossa tapahtumien outous ja kauhistuttavuus erityisesti korostuvat. Sairaat sielut ilmestyi Ruotsissa syksyllä 2017 ja nousi välittömästi Ohlssonin muiden teosten tapaan bestsellerlistojen kärkisijoille.

Kristina Ohlsson (s. 1979) toimi ennen kirjailijanuraansa Lähi-itään ja EU:n ulkopolitiikkaan erikoistuneena politiikantutkijana. Hän työskenteli myös Ruotsin turvallisuuspoliisissa, ulkoasiainministeriössä ja ETYJ:n analyytikkona. Älykkäät ja taitavasti rakennetut dekkarit nostivat Kristina Ohlssonin Pohjoismaiden suosituimpien jännityskirjailijoiden joukkoon. Fredrika Bergman -sarjassa ilmestyi kuusi teosta, jotka kaikki on suomennettu: Nukketalo, Tuhatkaunot, Varjelijat, Paratiisiuhrit, Daavidintähdet ja Syntitaakka. Kovaksikeitetyn ja ironissävyisen dekkarin Ohlsson otti haltuun asianajaja Martin Benneriä käsittelevällä sarjalla. Uusimman, idylliselle Ruotsin länsirannikolle sijoittuvan August Strindberg -sarjan avausosa Myrskynvartijat ilmestyi suomeksi 2022. Suosittujen dekkareidensa lisäksi Ohlsson on kirjoittanut lapsille suunnattuja jännitys- ja kauhuromaaneja, joista jokainen on ollut Ruotsissa listaykkösenä. Tukholmassa asuva Ohlsson on ollut vapaa kirjailija vuodesta 2012.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Outi Menna

Muoto:

Äänikirjan kesto:

10h 27min

Sivua:

256

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

26.6.2018

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510435502

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510434901

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sairaat sielut

Hyvä kirja. Olisin odottanut oikeudenmukaisempaa ratkaisua. Lukija 👍

Minna

👍

Merja

Jännittävä!! Lukijalla miellyttävä ääni. Loppu epämieluisa, mutta hyvä kuitenkin

Raisa

Hidas juoni, kuuntelin loppuun vaan koska halusin tietää miten kirjassa käy. Ei ollut sen arvoista, loppuratkaisu epäuskottava ja kummallinen. Henkilöhahmot myös tosi erikoisia eikä erityisen mielenkiintoisia.

Heidi