Sairaat sielut- Kristina Ohlsson

Arvostelu 3.8
10h 27min
256 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kun keneenkään ei voi luottaa - ei edes itseensä. Kristina Olssonin Sairaat sielut on klassinen kauhuromaani pikkukaupunkimiljöössä.

Kolmekymppinen Lukas palaa kymmenen vuoden poissaolon jälkeen Kristianstadin pikkukaupunkiin. Äitiä ja isää jännittää poikansa paluu ja naapuruston pitsiverhojen takanakin näkyy hermostunutta liikehdintää – mitä oikein tapahtui kymmenen vuotta sitten? Lukas ei muista. Sitä ei usko naapurin Gunnar jonka tytär katosi juuri samalla tavalla kuin Lukas – yhtäkkiä kesken kouluviikon – vain Lukas palasi kotiin kolmen viikon poissaolon jälkeen, pahoin runneltuna, muistinsa menettäneenä ja henkitoreissaan. Naapurin Fanny ei koskaan palannut. Lukas on yrittänyt olla ajattelematta menneisyyttä, mutta nyt on tullut aika ottaa selvää siitä mitä todella tapahtui.
Samaan aikaan Lukaksen kanssa muuttaa entisille kotikulmille David nuorikkonsa Annan kanssa. Anna ja David ovat ostaneet vanhan pappilan kodikseen ja kunnostavat sitä innoissaan uutta elämää varten. Anna kokee talossa outoja sattumuksia, jotka David panee väsymyksen ja herkän mielialan tiliin – mutta palava puu pihamaalla on merkki joka on pakko ottaa tosissaan. Nimetön paha on odottanut varjoissa palatakseen.

Kristina Ohlsson tekee uuden aluevaltauksen, dekkarimuotoinen kauhuromaani Sairaat sielut sisältää kaikki ainekset joista koukuttava lukukokemus syntyy: karmivia yksityiskohtia, psykologista jännitystä ja rauhallinen pikkukaupunkiympäristö jossa tapahtumien outous ja kauhistuttavuus erityisesti korostuvat. Sairaat sielut ilmestyi Ruotsissa syksyllä 2017 ja nousi välittömästi Ohlssonin muiden teosten tapaan bestsellerlistojen kärkisijoille.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Outi Menna
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
10h 27min
Sivut:
256
Kategoriat:
Kielet:
suomi
Julkaistu:
26.6.2018
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510435502
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510434901

What other people think

Reviews of Sairaat sielut – E-kirja, Äänikirja

Loppuratkaisu oli suunnaton pettymys mutta alussa ei voi tietää, miten hyvältä vaikuttava kirja päättyy. Kirjan lopun vuoksi: kaksi tähteä.

Kaisun kirjaralli

Hyytävän jännä

Ville

Hyvä kauhu on vaikea laji. Onneksi Kristina Ohlsson osaa.

Sirpa

Lukemisen arvoinen

Yllättävä, loppu varsinkin. Tarina jäi kesken.

Iina

Jännittävä

Jännittävä kirja ja suht hyvä pitkälle, loppuratkaisu kuitenkin tyly.

minka

Loppuratkasu jää kyllä kaivelemaan!

Nina