Saksitanssi

  Tulossa oleva kirja

Äänikirja: 25.1.2022

E-kirja: 25.1.2022

Kansainvälisesti tunnetun kauneuden ammattilaisen huima tarina.

Risto Helin (1944–2018) tunnettiin Suomessa julkkisten ja missien kampaajana, mutta palatessaan kotimaahan hänellä oli jo takanaan kansainvälinen ura maailmalla, erityisesti Meksikossa, Kanadassa, Japanissa ja myös Yhdysvalloissa.

Suomen ensimmäisen ja ainoan kansainvälisesti tunnetun hius- ja meikkitaiteilijan ihmeellinen elämä alkoi, kun pikkupoika uimahousut varusteenaan meni balettikouluun. Tanssista tuli lyhyeksi aikaa ammatti ja ikuisesti suuri rakkaus, mutta raha oli muualla.

Meni muutama vuosi, kun Risto jo teki Elizabeth Taylorille meikin ja joi kahden kesken samppanjaa ujon tähden kanssa. Marlene Dietrich istui vessanpytyllä eikä ilme värähtänyt, kun ohuiksi käyneillä saparoilla kiristettiin kasvoille poskipäät. Risto rupatteli Gina Lollobrigidan kanssa, sovitti Natalie Woodille ripset, hämmästyi Sophia Lorenin ihoa ja sai juomarahaa Tanskan kuningattarelta. Hienotunteinenkin piti olla, sillä Rita Hayworth ei ollut oma itsensä ja Juliette Grécon puvun kainalossa oli iso reikä.

Tuula Nieminen on toimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut mm. Virpi Miettisen muistelmateoksen Tuhma prinsessa.

Näytä lisää