Samurajsommar

5h 2min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

"Samuraj blev man genom födsel och inte genom utnämning. Men det kunde hända att nån blev adopterad av en samurajfamilj - om den adopterade visade sig vara värdig en sån ära. Jag trodde inte att jag skulle bli adopterad i Japan. Men jag kunde leva som en samuraj, lära mig allt som samurajerna kunde. Inte bara den här sommaren. Alltid."

Det är den varmaste sommaren på länge, men för tolvårige Kenny känns kollot på landet mest som ett fångläger, styrt av den väldiga Kärringen.
"Lita aldrig på dom stora!" - det är en självklar regel för Kenny och hans trupp av vänner. Tillsammans bygger de på hemligheten som ingen vuxen får veta om: samurajslottet i skogen. Den här sommaren upptäcker Kenny även Kerstin, lång och skarp och lätt att prata med. Men kan hon invigas i hemligheten om slottet? Kennys dröm är att nå satori; det perfekta tillstånd då svärdet och själen blir ett hos en samuraj. Och innan sommaren är slut kommer hans färdigheter som samuraj att prövas.

Åke Edwardson är mest känd för sina vuxenböcker, bland annat de prisbelönta deckarna om kommissarie Winter och den kritikerhyllade romanen Jukebox. Nu kommer hans andlöst spännande barnboksdebut - en kolloskildring i flera plan, präglad av värme och drastisk humor.

Samurajsommar är första delen i en planerad trilogi.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Äänikirjan kesto:

5h 2min

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

6.12.2007

Äänikirjan kustantaja:

Rabén & Sjögren

ISBN Äänikirja:

9789172258013