Sana sanasta- Ville Eloranta, Lotta Jalava

Arvostelu 4.3
8h 52min
186 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Suomen kielen kiehtovimmat tarinat

Viihdyttävä tietokirja suomen kielen historiasta ja tarinoista sanojen takana. Tutkimus paljastaa jatkuvasti uutta ja yllättävää tietoa kielestämme.

Sana sanasta kertoo, millaisia merkityksiä, rakenteita ja tarinoita monien arkipäiväisten sanojen, nimien ja ilmausten taustalla on. Suomen kielen menneisyys on täynnä kansojen kohtaamisia ja kummallisia sattumuksia. Kieli myös paljastaa, millaisessa yhteiskunnassa ennen on eletty ja mikä milloinkin on ollut tärkeää ja sanomisen arvoista. Kieleen tulee jatkuvasti läjäpäin uusia sanoja ja rakenteita, jotka alkavat elää vanhojen rinnalla tai hautaavat ne alleen. Mitä Suomi tarkoittaa? Miksi mennään saunaan? Sana sanasta esittelee nykynäkemykset Suomen ja saunan etymologiasta sekä kertoo, miksi kieli ylipäänsä muuttuu.

Ville Eloranta (s. 1981) ja Lotta Jalava (s. 1981) ovat suomen ja sen sukukielten ammattilaisia, jotka jakavat rakkauden kielihistoriaan ja kielitiedon yleistajuistamiseen. Eloranta on kielenhuoltoon erikoistunut toimittaja, kielenkäytön suositusten asiantuntija ja tietokirjailija. Jalava on suomalais-ugrilaisten kielten tutkija, joka kirjoittaa Kärhämä-lauluyhtyeelleen kappaleita suomen sanojen alkuperästä. Sana sanasta -teos yhdistää tekijöiden asiantuntemuksen sekä ilon ja intohimon suomen kielen rakenteiden ja taustan ymmärtämisessä.

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

8h 52min

Sivut:

186

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

8.6.2021

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520426781

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520426774

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sana sanasta – Äänikirja, E-kirja

Mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu tietokirja. Haastaa paikoitellen kieliopin osaamista. Erinomainen lukija (tosin latinan ääntämisessä jää toivomisen varaa)

Risto

Erittäin hyvä ja kiinnostava! Suositus!

Joni

Paljon pientä mielenkiintoista nippelitietoa sanoista 🐓

Meria

Mainiota uutta tietoa. Kiitos kirjasta!

Kaari

Kirjan aihe erittäin mielenkiintoinen ja avasi suomen kielen historiaa kansantajuisesti. Luettuna varmasti sujuvampi, etenkin kohdissa joissa käsitellään kielen eri taivutusmuotoja. Kaikkinensa lukemisen/kuuntelemisen arvoinen teos!

Pekka