Sano minua isäksi

Sano minua isäksi

Tietoa kirjasta

Kun Veikko Nurminen lähtee aamulla mersulla töihin, kotirouvana viihtyvä vaimo jää kotiin. Pariskunnan elämä on kuin kiiltokuvaa: on kaunis talo ja edustavat lapset.

Kiiltokuvaelämään tulee kuitenkin yllättäen särö, ja Nurminen joutuu kyseenalaistamaan oman elämänsä ja tekemänsä valinnat. Onko kaikki sittenkään niin hyvin? Miksi lapset ja vaimo tuntuvat loppujen lopuksi niin etäisiltä? Mikä elämässä on tärkeää: menestyminen vai merkitykselliset ihmissuhteet?

Jorma Kurvisen "Sano minua isäksi" on koskettava 1970-luvulle sijoittuva romaani. Kurvinen on kertonut romaanin olevan hänelle itselleen läheisin teos kymmenistä hänen kirjoittamistaan kirjoista.

Jorma Kurvinen (1931–2002) oli suomalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti "Susikoira Roi" -nuortenkirjasarjasta. Kurvinen julkaisi myös aikuisten romaaneja. Hän työskenteli toimittajana Uudessa Oulussa ja kaunokirjallisuutta julkaisevassa Nyyrikissä, mutta jäi päätoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1978. Kurvinen sai Valtion kirjallisuuspalkinnon kolmesti.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sano minua isäksi