Satakieli

- Kristin Hannah

Arvostelu 4.6
20h 7min
364 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Rakkaus paljastaa toiveminämme, sota oikean luonteemme.

Miksi asettaisin itseni vaaraan toisen takia? Lukuromaani bestsellerlistojen kärkisijoilta: kaksi sisarta, kaksi erilaista selviytymistarinaa - unohtumaton kuvaus kotirintaman sodasta.

Elämä natsien miehittämässä Ranskassa on kovaa. Vianne, jonka mies on rintamalla, on valmis mihin tahansa pitääkseen perheensä hengissä - jopa yhteistyöhön miehittäjien kanssa.
Pikkusisko Isabelle on Viannea kapinallisempi ja uhkarohkeampi. Hän rakastuu partisaaniin, liittyy vastarintaliikkeeseen eikä epäröi panna henkeään alttiiksi toisten puolesta. Kumpikin sisarista luovii sota-ajan melskeissä parhaan kykynsä ja omantuntonsa mukaan. Näennäisen erilaisia luonteita yhdistää sitkeys, ja vaikka elämänarvot ja toimintatavat eivät kohtaa, ovat tavoitteet samat: vapaus ja rakkaus.

Kristin Hannah (s. 1960) kouluttautui alun perin juristiksi, mutta ryhtyi jo 1990-luvulla päätoimiseksi kirjailijaksi. Hannahin tuotanto käsittää yli kaksikymmentä romaania, jotka ovat saaneet useita palkintoja. Kansainvälinen jymymenestys Satakieli viipyi New York Timesin bestsellerlistalla useita kuukausia, ja siitä on tekeillä Hollywood-elokuva.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Kaisa Kattelus

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

20h 7min

Sivua:

364

Kielet:

suomi

Julkaistu:

8.1.2019

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510440117

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510439388

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Satakieli – Äänikirja, E-kirja

Ranskan kielisten nimien ja paikkojen ääntäminen häiritsee, ja kerronta on pitkäveteistä.

Helinä

Hyvä kirja, mutta ranskankielisten nimien ääntäminen suomalaiselle kuuntelijalle kuin olisi puhunut ranskalaisille ei oikein kuulostanut hyvältä.

Tiina

Kirjasta pidin. Lukija muuten hyvä, mutta hienosti lausutut ranskan sanat olivat päälleliimatun tuntuisia. Vähempikin olisi riittänyt.

Susu

Lukijan töksähtelevä tyyli oli häiritsevä

Anne