Sataman kapakan Hilda

Arvostelu 4
8h 58min
227 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Tarina naisesta, joka oli uhka yhteiskunnalle.

Sukusalaisuuksien takaa paljastuu murhamysteeri. Syntyy koukuttava tietokirja laitakatujen naisista ja naisen asemasta 1930-luvun Suomessa.

Hilda Sofia Hakkarainen ammuttiin ravintolassa kesäkuussa 1939. Kesällä 2019 Silja Koivisto alkoi selvittää, mitä hänelle tapahtui ja kuka hänen isoisotätinsä Hilda oikeastaan oli.

Sataman kapakan Hilda on kirjoittajansa omakohtainen tutkimusretki Kotkan öisille kaduille ja seksiä myyneiden naisten luo, joita viranomaiset jahtasivat, passittivat työlaitoksiin ja sukupuolitautisairaaloihin. Varattomat naiset syyllistettiin – ei näiden asiakkaita.

Hildan tarina on yksi lukuisista, vaietuista ja unohdetuista. Kun hänen kuolemastaan on kulunut yli 80 vuotta, paljon on muuttunut. Silti liian monet naisia koskevat käsitykset ovat säilyneet.

Silja Koivisto (s. 1977) on helsinkiläinen kustannustoimittaja. Hildan elämän palasten kokoaminen oli hänelle harrastus, joka vaati loputonta arkistojen nuuskimista, kekseliäisyyttä, kanttia soitella tuntemattomille, tuppautua kylään ja kysyä outoja kysymyksiä. Hildan ja muiden ”joutonaisten” kohtalot liikuttivat tutkijaansa, joka ei ole enää sama kuin se, joka projektin aloitti.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

8h 58min

Sivua:

227

Kielet:

suomi

Julkaistu:

22.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

Johnny Kniga

ISBN Äänikirja:

9789510480038

E-kirjan kustantaja:

Johnny Kniga

ISBN e-kirja:

9789510480021

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sataman kapakan Hilda –
E-kirja, Äänikirja

Todella mielenkiintoinen kirja ja miellyttävä ääninen lukija

Katja

Hieno kirja. Ajankuvaa ja sitä millaista satamatyttöjen elämä on karuudessaan aikanaan ollut.

Marko

Todella mielenkiintoinen kirja. Itsekin omaa sukua tutkineena, arvostan suuresti miten ison työn kirjan kirjoittaja on tehnyt tämän kirjan aineistoa kerätessään. Kirjoitustyyli on helppolukuinen ja mukaansa tempaava.

Päivi

Sensitiivinen aihe, kiinnostava käsittely etenkin kun tapahtumista ei ole kulunut järin pitkää aikaa. Rohkea ja sinnikäs kirjoittaja kun on uskaltanut lähestyä tiedonhankinnassaan ihmisiä, jotka olisivat hyvinkin voineet lyödä luurin korvaan!

Anneli