Satumaan lilja
  
Jaa kirja    
”Purppurarinteiden ratsastajien” ajoista on kulunut yli kymmenen vuotta. Nyt Bern ja Elizabeth Venters kohtaavat miehen nimeltä John Shefford, jolle he kertovat uskomattoman tarinan Jane Withersteenista, Jim Lassiterista sekä tytöstä nimeltä Fay Larkin. Kolmikko on ollut vuosia jumissa salaperäisessä laaksossa, ja mormonit ovat kidnapanneet Fayn omaan yhteisöönsä. Tarinan kuultuaan John rakastuu Fayhin tulisesti, ja hän lähtee oitis pelastamaan nuorta naista.
John onnistuu vapauttamaan Fayn, ja kaksikko haluaa pelastaa myös Janen ja Jimin. Kun mormonit palkkaavat lainsuojattoman miehen heidän peräänsä, pelastusoperaatio alkaa kuitenkin tuntua tuhoon tuomitulta.
”Satumaan lilja” on jännittävä jatko-osa ”Purppurarinteiden ratsastajille”. Zane Grey (1872–1939) oli yhdysvaltalainen kirjailija, joka julkaisi erityisesti lännenromaaneja. Zane oli ammatiltaan alun perin hammaslääkäri ennen kuin alkoi kirjailijaksi. Hän julkaisi uransa aikana yli viisikymmentä romaania. Hän oli Yhdysvaltojen myydyin kirjailija 1920-luvulla.
Näytä lisää