Seikkailuja saloilla ja vesillä

Seikkailuja saloilla ja vesillä

Tietoa kirjasta

Kun maatalon vanha isäntä ostaa kuusi kuukautta vanhan koiranpennun, hänen poikansa mielestä isäntä maksaa koirasta liikaa. Vanhan isännän ja Halli-koiran välille muodostuu kuitenkin ainutlaatuinen ystävyys, jota ei voi mitata rahassa. He tekevät kaiken yhdessä: kulkevat läpi kauniiden metsäseutujen, metsästävät ja käyvät jopa kirkossa. Pian koiran ja miehen ystävyydessä käy kuitenkin jotain odottamatonta – ja Halli-koiran on aika selvitä yksinään.

"Suursalon Halli" on yksi Alfred Emil Ingmanin "Seikkailuja saloilla ja vesillä" -teoksen novelleista. Siinä elämää tarkastellaan koiran näkökulmasta. Mukana ovat myös karhun näkökulmasta kirjoitettu "Nalli", kalojen elämää tarkasteleva "Jouluaatto lammikossa" sekä "Paha käry", joka kertoo suomalaisten siirtolaisten elämästä Etelä-Amerikassa.

"Seikkailuja saloila ja vesillä" on nuortenkirja ja unohdettu klassikko, joka sopii kaikenikäisille luonnonystäville.

Alfred Emil Ingman (1860–1917) oli suomalainen nuortenkirjailija sekä pappi. Ingman kirjoitti erityisesti luontoon sijoittuvia seikkailukirjoja, ja luonnossa liikkuminen olikin hänelle itselleen tärkeä harrastus. Ingman työskenteli Vaasassa pataljoonasaarnaajana ja myöhemmin pappina Vaasan vankilassa. Hänen esikoisteoksensa "Rimpisuon usvapatsas" julkaistiin vuonna 1915, vain pari vuotta ennen Ingmanin kuolemaa.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Seikkailuja saloilla ja vesillä