Siivellä eläjä

Siivellä eläjä

Kohtaamisia enkeleiden kanssa

Tietoa kirjasta

Novellikirjailija Luusalmi - Vares-kirjojen rakastettu renttu - nousee viimein pääosaan, jota on hartaasti odottanut. Elämän ja ihmissuhteiden ongelmat ratkeavat, kun huuruisten pikkutuntien taiteilija tuo viestin enkeleiltä.

Näkijä tuo tietoa rajan takaa, joskus Raisiosta saakka. Ajatuksen siivin ja mersutaksilla pääsee paikkoihin, joissa maalattusuisten naisten kikatus on jatkuvaa kuin tinnitus ikäroudarin päässä. Suuren myllärin kauhasta Luusalmi annostelee elämänviisautta lajitovereilleen, erikoisaloinaan taiteilija- ja sukupuolielämän ongelmat. Enkelit ilmaantuvat arvaamatta ja monissa höyhenissä, niiden siivelle on köyhän kirjailijan hyvä hypätä.

Pakollista luettavaa Vares-faneille ja kaikille turkulaisen baarifilosofian ystäville. Siivellä eläminen on kuluttavaa puuhaa, mutta mitäpä taiteilija ei tekisi yhteisönsä hyväksi.

“Minä en tule ikinä kertomaan tämän kirjan tekijän nimeä - en rippituolissa, en raipparangaistuksen uhan alla enkä edes parabellumin piippu ohimolla. Mutta voin helpottaa arvuutteluja poistamalla epäiltyjen listalta yhden nimen. Tätä kirjaa ei ole kirjoittanut R. Mäki.” - Reijo Mäki

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Siivellä eläjä