Sininen aave

Sininen aave

Tietoa kirjasta

Historiallinen jännitysromaani välirauhan ajan kuohuvasta Helsingistä

Välirauhan vuosi 1940 on rauhaton. Helsingin kaduilla kiehuu, agitaattorit lietsovat kansaan taisteluhenkeä ja halkopinot roihuavat Hakaniemen torilla. Aidot historialliset kulissit luovat elävän taustan tarinalle, josta ei huumoria eikä vauhtia puutu.

Vaimonsa kuolemaa sureva Valpon ylietsivä Mujunen kohtaa hautausmaalla liettualaisen tanssijattaren ja tuntee sydämensä värähtävän. Mujusen kärsimykset eivät olekaan takanapäin.

Suomalainen matkustajakone katoaa lennolla Tallinnasta, Keravalla ryöstetään pankki ja Helsingissä mellakoidaan Suomen ja Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden puolesta. Kuka tai mikä on salaperäinen Sininen aave? Jäämeren rannalla Petsamossa näytellään tarinan huikea loppunäytös, jonka jälkeen Mujunen on menettänyt muutakin kuin sydämensä.

Tapani Bagge on syntynyt Keravalla 1962 ja asuu nykyisin Hämeenlinnassa. Hän on tullut tunnetuksi erittäin monipuolisena, tuotteliaana ja arvostettuna kirjailijana: hänen kirjojaan ahmivat niin lapset kuin aikuiset, huumorin, jännityksen ja elämänmakuisen realismin ystävät. Uransa hän aloitti Jerry Cottonien kirjoittamisella. Sitä ennen hän ehti kirjoittaa ylioppilaaksi Nikkarin lukiosta Keravalta vuonna 1981 ja kokeilla monia erilaisia ammatteja. Kirjojen lisäksi Bagge on kirjoittanut televisio- ja sarjakuvakäsikirjoituksia sekä kuunnelmia. Hämeenlinnan teatterissa sai syksyllä 2014 ensi-iltansa Baggen kirjoittama rikollinen musiikkikomedia Havannan kuu. Hän on myös suomentanut runsaasti dekkareita ja nuortenkirjoja, ja hänen omia teoksiaan on käännetty useille kielille. Baggen laaja tuotanto on saavuttanut tunnustusta myös lukuisien palkintojen muodossa. tapanibagge.wordpress.com

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sininen aave