Sinuhe egyptiläinen osa 1

Sinuhe egyptiläinen osa 1

Tietoa kirjasta

Ylittämättömän kirjaklassikon ja suomalaisten Vuosisadan kirjaksi äänestämän suurteoksesta on tehty kaksiosainen äänikirja, jonka tulkitsee Lars Svedberg.

Mika Waltarin ensimmäisestä suuresta historiallisesta romaanista tuli ilmestyttyään kansainvälinen bestseller, joka jatkuvasti valloittaa uusia lukijasukupolvia.
Sinuhe on löytölapsi, joka kasvaa köyhän lääkärin poikana Thebassa. Hän valmistuu itsekin lääkäriksi ja toimii faaraon aivokirurgina. Monien myrskyisten vaiheiden, rakkauksien ja pettymyksien jälkeen hän muistelee maanpakolaisena itäisen meren rannalla nuoruuttaan ja hulluuttaan.
Sinuhe egyptiläinen on Mika Waltarin ensimmäinen suuri historiallinen romaani, joka ilmestyi vuonna 1945. Teos nousi nopeasti kansainväliseksi bestselleriksi ja on sittemmin käännetty yli neljällekymmenelle kielelle.



Mika Waltari (1908–1979) oli poikkeuksellisen monipuolinen kirjailija. Hänen tuotantonsa käsittää romaanien lisäksi mm. runoja, näytelmiä, satuja, elokuvakäsikirjoituksia sekä sarjakuvariimejä.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sinuhe egyptiläinen osa 1