Sinuhe egyptiläinen osa 1- Mika Waltari

Arvostelu 4.6
18h 32min
Sinuhe egyptiläinen
bookCoverFor

Yhteenveto

Ylittämättömän kirjaklassikon ja suomalaisten Vuosisadan kirjaksi äänestämän suurteoksesta on tehty kaksiosainen äänikirja, jonka tulkitsee Lars Svedberg.

Mika Waltarin ensimmäisestä suuresta historiallisesta romaanista tuli ilmestyttyään kansainvälinen bestseller, joka jatkuvasti valloittaa uusia lukijasukupolvia.
Sinuhe on löytölapsi, joka kasvaa köyhän lääkärin poikana Thebassa. Hän valmistuu itsekin lääkäriksi ja toimii faaraon aivokirurgina. Monien myrskyisten vaiheiden, rakkauksien ja pettymyksien jälkeen hän muistelee maanpakolaisena itäisen meren rannalla nuoruuttaan ja hulluuttaan.
Sinuhe egyptiläinen on Mika Waltarin ensimmäinen suuri historiallinen romaani, joka ilmestyi vuonna 1945. Teos nousi nopeasti kansainväliseksi bestselleriksi ja on sittemmin käännetty yli neljällekymmenelle kielelle.Mika Waltari (1908–1979) oli poikkeuksellisen monipuolinen kirjailija. Hänen tuotantonsa käsittää romaanien lisäksi mm. runoja, näytelmiä, satuja, elokuvakäsikirjoituksia sekä sarjakuvariimejä.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Osa:

1

Äänikirjan kesto:
18h 32min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
1.6.2010
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510343289

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sinuhe egyptiläinen osa 1 – Äänikirja

Ok,lukua saa erikoismaininnan.

Jukka

Uskomaton!

Mikael

Tuttu teksti olenhan lukenut Sinuhen 5 kertaa.

Teuvo

Kirja lähtee aika hitaasti liikkeelle, mutta loppua kohden tempaa mukaansa kuin Niilin virta. Lukija on hyvä eikä puhe ole ainakaan mitään kärpäsen surinaa korvissani.

Pekka

Wau! Olen siirtänyt Sinuhen lukemista 50 vuotta. . .ehkä hyvä, olin nyt kypsä kirjaan tutustumaan. Mahtava elämys! mahtava lukija, ei vain lukenut vaan esitti upeasti! Kiitos! Tästä malttamattomana seuraavan osan lumoihin. . .☺

Helena

👍🏻

Heikki

Yksinkertaisesti: loistava. Lukija herättää Egyptin ja kirjan henkilöt eloon vastustamattoman hauskasti ja elävästi. Onneksi on vielä toinen osa jäljellä 👍!

Eija

Näyttelijän taidot lukijalla vahvistivat kertomusta.

Rakel

Kiitos lukijalle.

Teemu

Yllättävän hyvä kirja. Ei ollenkaan kuiva tai tylsä, niin kuin ehkä ennakkoajatus oli.

Helinä

Upea kirja ja lukija!

Paula

Kuuntelin kirjan jo toistamiseen muutaman vuoden välillä. Tämä vaan on niin loistava.

Tarja

Hyvä kirja

Pidän kirjan leikittelevästä sävystä aika ajoin, se pitää tunnelman mukavana.

Joe

Olihan tämäkin kirja pakko kuunnella, kun nimenikin kerran tulee siitä. Mielenkiintoinen kirja on, mutta ei niin mahtava, mitä odotin! Ei kirjassa miinus puolia, mutta ei säväyttänyt. 2-osa kyllä kuunteluun heti lähtee yleissivistystä parantaakseni.

Minea

👍

Riikka