Sinun puolestasi vuodatettu

Lainvartijat 1

- Niko Rantsi

Arvostelu 3.8
8h 51min
200 Sivua
Lainvartijat
bookCoverFor

Yhteenveto

Poliisin esikoisdekkari murhatutkinnan kovasta ytimestä.

Tiheätunnelmainen romaani poliisityöstä sekä ystävyydestä lain väärällä puolella. Miten pitkälle menisit ystäväsi vuoksi?

Työkavereidensa arvostama järjestyspoliisi Veli-Matti Suojanen on tiukassa paikassa. Kun vanha tuttu pikkurikollinen vainoaa häntä lapsen jääkiekkoharjoituksiin ja kotikulmille, Suojasen mitta täyttyy.

Lisähuolta tuo Suojasen talousvaikeuksissa oleva lapsuudenystävä, jonka on nähty viettävän aikaa tunnetun ammattirikollisen kanssa. Kun poliisi alkaa tutkia hylätystä vajasta löytyvää vainajaa, alkaa murhatutkinta, jossa Suojanen istuu kuulustelupöydän väärällä puolella.

KRP:n rikosylikonstaapeli Niko Rantsi kertoo esikoisdekkarissaan, miten poliisi todella ratkoo rikoksia. Samalla hän kuvaa realistisesti sitä, millaisten ongelmien kanssa poliisi joutuu Suomessa painimaan.

Rikosylikonstaapeli Niko Rantsi työskentelee keskusrikospoliisissa. Hän on toiminut Turun terrori-iskun päätutkijana ja tsunamiuhrien tunnistajana. Vapaa-ajallaan Rantsi harrastaa kilpauintia. Sinun puolestasi vuodatettu on hänen esikoisromaaninsa, ja se aloittaa Lainvartijat-sarjan. Hänen toinen kirjansa Kuka viereesi jää voitti Vuoden johtolanka 2022 -palkinnon, joka myönnetään vuoden parhaalle kotimaiselle jännityskirjalle.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

8h 51min

Sivua:

200

Kielet:

suomi

Julkaistu:

5.5.2020

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520411558

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520411541

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sinun puolestasi vuodatettu – Äänikirja, E-kirja

Prisma mainos tulee mieleen, ei pysty kuunteleen ollenkaan.. siksi kirjalle 1 tähti. Tästä ei mitenkään saanut selkeyttä. Lukija erittäin huono!

Piia

# Pidin kirjasta, hyvä lukija 👍 Vahva kuuntelusuositus, laadukasta kuunneltavaa !

Seppo

Kirjailijan tyyli oli erikoinen. Lyhyttä päälausetta, joka välillä antoi kuvan kuin lukisi jotain raporttia ennemmin kuin dekkaria. Myös dialogi oli ajoittain varsin kömpelöä. Kirja kuitenkin vaikutti realistiselta ja valotti poliisityön kiemuroita mukavasti. Kirjassa oli ainekset paljon parempaan. Tätä olisi kannattanut viilata jonkun verran. Kehityskelpoinen joka tapauksessa. Annan seuraavalle osalle mahdollisuuden.

Jussi

Vähän loppui tarina kesken, enemmänkin ihmissuhdekirja kuin poliisidekkari. Jatkan kuitenkin seuraavilla osilla.

Reima