Sisäisen orvon viisaus

Kuinka löydän kotiin

- Kaisa Kuurne, Simo Kuurne

Arvostelu 4.1
12h 46min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Sisäisen orvon viisaus on ainutlaatuinen esitys hylätystä sisäisestä lapsesta, jonka hyväksyvästä kohtaamisesta avautuu mahdollisuus elävään elämään ja uusiutumiseen. Sosiologi-tyttären ja lääkäri-isän yhdessä kirjoittama kirja tarkastelee hylätyn kokemuksen merkitystä monipuolisesti ihmislajin ja yksilön historian, mielen, kehon ja sosiaalisten suhteiden näkökulmista. Se avaa yleisimpiä tiedostamattomia toimintamalleja eli onnenohjelmia, joiden avulla ihminen alitajuisesti tavoittelee turvallisuutta, hyväksyntää ja rakkautta.

Miten toimintamallit syntyvät? Miten ne vaikuttavat elämässämme? Ja mitä tapahtuu, kun jokin malleista kriisiytyy? Kirja ohjaa lukijaa tulemaan itselleen näkyväksi ja luomaan itseä kunnioittavampia toimintamalleja. Näin elämä avautuu vähä vähältä kohti hyväksyvää läsnäoloa, rohkeaa uusiutumista ja sisäisesti kestävää viisautta. Kun kaikki itsen puolet sallitaan, saa huokaista helpotuksesta. Orvon kokemuksen alla odottaa rakkaus ja paluu kotiin.

Uusi pehmeäkantinen painos sekä äänikirja julkaistaan yleisön pyynnöstä. Ensimmäisen painoksen (2018) saama palaute oli koskettavaa. Moni lukija kertoi päässeensä itsensä kanssa sallivampaan yhteyteen. Ammattilaiset kertoivat löytäneensä asiakastyöhönsä entistä syvempää ja laaja-alaisempaa ymmärrystä hylätyn kokemuksen merkityksestä uusiutumisessa.

Kaisa Kuurne (s. 1977) on VTT, sosiologi ja sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti, joka on tutkinut elämän tihentymiä ja murtumia sekä kuulumisen kysymystä. Hän tekee tällä hetkellä yhteiskuntapoliittista tutkimusta synnytyksestä ja johtaa suomalaisen synnytyskulttuurin murrosta tutkivaa tutkimusryhmää Helsingin yliopistolla. Kaisa on opiskellut arkkityyppistä psykologiaa Dr. Clarissa Pinkola Estesin oppilaana vuodesta 2016 ja ohjaa yksilöitä ja ryhmiä arkkityyppisen työskentelyn ja joogan alueilla. Vuonna 2020 Kaisa julkaisi esikoisrunoteoksen "Tuhatasteinen liekki" osana Basam Booksin Puhuttavan runon sarjaa. Kaisalle on ominaista tutkia elämän tihentymiä ja inhimillisiä yhteyksiä rohkeasti ja omakohtaisesti monista eri näkökulmista. Kaisa on pienen tyttären äiti ja uusperheen äitipuoli, joka nauttii elämän väkevästä elävyydestä.

Simo Kuurne (s. 1947) on työterveyshuollon erikoislääkäri ja terapeutti, joka on vuosikymmenten ajan hoitanut stressistä ja elämänkriiseistä kärsiviä ihmisiä uusiutuvaan läsnäoloon. Hän on kehittänyt ja vetänyt dialogisia ja toiminnallisia hiljaisuuden retriittejä sekä toiminut mentorina lukuisissa kasvuprosesseissa yksilöille ja yhteisöille. Simon näkökulmissa yhdistyvät lääkärintyön, ihmisen lajikehityksen, psykodynaamisen ymmärryksen ja henkisen läsnäolon näkökulmat. Kehon ja mielen yhteyttä hän ymmärtää Whole Body Focusing Trainerinä syvällisesti. Simo ottaa yhä vastaan yksilöasiakkaita. Hän on kuuden lapsen isä ja kahdeksan lapsenlapsen "Aatsa", joka nauttii syventyvistä keskusteluista ja elävästä henkisyydestä.

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

12h 46min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

7.12.2020

Äänikirjan kustantaja:

Basam Books

ISBN Äänikirja:

9789523790964