Sissien tulimarssi

Sissien tulimarssi

Tietoa kirjasta

Elokuussa 1943 Rovaniemen raikulipoika Antero Susi palaa Rukajärven tietä yksikköönsä. Hän kärsii ja katuu: on tullut lomalla töppäiltyä, eikä muutenkaan olotila ole kehuttava. Rangaistukseksi hän saa komennuksen kolmeksi viikoksi Jolmajärven itäpuolella sijaitsevaan kenttävartio Rommiin. Tuota aikaa hän ei tule koskaan unohtamaan.

Pioneerikersantti Susi päätyy vapaaehtoisena sissiporukkaan, jossa pärjääminen vaatii kaiken laittamista peliin. Susi sopeutuu nopeasti ja helposti joukkoon, onhan kavereina korpraali Veikko Rönnin kaltaisia kokeneita sissejä, jotka jaksavat painaa hyvällä huumorilla.

Luutnantti Lauri Luiron johtama sissijoukkue saa tiedustelukomennuksen venäläisten linjojen taakse. Edessä on hänen ensimmäinen tuhoamistehtävänsä partion johtajana. Tällä retkellä asiansa osaavalle pioneerille on paljon käyttöä, varsinkin silloin kun pitää panna rähinäksi.

Mutta reissusta tulee vielä odotettuakin rankempi. Kun Luiro sitten päättää laittaa kaiken yhden kortin varaan, suomalaisen sissin kovuus joutuu todelliseen tulikokeeseen.

Esa Sirénin toinen sotaromaani Sissien tulimarssi tarjoaa jännitystä ja aitoa sodan tuntua.

Kirjailija.Esa Sirén
Lukija.Jukka Pitkänen

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sissien tulimarssi