Sister Outsider

Esseitä ja puheita

Arvostelu 4.3
8h 51min
169 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Feministi-kirjailija Audre Lorden tärkeimmät esseet ja puheet ensimmäistä kertaa suomeksi.

Kokoelman viidessätoista voimakkaassa esseessä ja puheessa Audre Lorde käsittelee seksismiä, rasismia, ableismia, ikäsyrjintää, homofobiaa ja luokkaa. Lorden terävä proosa kuvaa usein taistelua, mutta pohjimmiltaan tekstit välittävät sanomaa toivosta.

Sister Outsider on feministisen kirjallisuuden klassikko, jonka tekstit ovat ajankohtaisia yhä tänä päivänä, vaikka teos julkaistiin alun perin 1980-luvulla. Tässä uudistetussa 2000-luvun laitoksessa on runoilija-esseisti Cheryl Clarken esipuhe. Nyt Audre Lorden tekstejä julkaistaan ensimmäistä kertaa suomeksi.

Audre Lorde (1934–1992) oli amerikkalainen kirjailija, feministi ja ihmisoikeusaktivisti, joka syntyi ja kasvoi New Yorkissa. Hän kuvaili itseään ”mustaksi, lesboksi, äidiksi, soturiksi, runoilijaksi”. Lorde julkaisi yhdeksän runo- ja viisi proosateosta, ja hänelle myönnettiin lukuisia tunnustuksia ja palkintoja niin kirjallisesta kuin akateemisesta työstään.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Kaijamari Sivill

Muoto:

Äänikirjan kesto:

8h 51min

Sivua:

169

Kielet:

suomi

Julkaistu:

27.5.2022

Äänikirjan kustantaja:

Kosmos

ISBN Äänikirja:

9789523521407

E-kirjan kustantaja:

Kosmos

ISBN e-kirja:

9789523521391

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sister Outsider –
E-kirja, Äänikirja

Ajankohtaisia havaintoja, edelleen.

kati

Edelleen hyvin ajankohtainen aihe, jota on tarpeellista nostaa esille. Kuitenkin kirjan ilmaisu oli niin kaunopuheista, että omat ajatukset lähtivät helposti harhailemaan kirjaa kuunnellessa. Itse pidän suoremmasta ilmaisusta.

Salla

Tärkeä teos

Olivia