Slipsen i Krakow

Slipsen i Krakow

Tietoa kirjasta

Telefonstationen i Pajala, Carnegie Hall i New York, gamla Atlantic på Blasieholmen, exklusiva inrökta Londonklubbar – det är några av platserna i denna bok av Jolo.

Bland de stora händelser som beskrivs märks den ryska nedskjutningen av U2-planet och förgiftningen av ärtsoppan på restaurang Pilen på Bryggargatan. Churchill, president Kennedy och mannen som beskylldes för att vara gift med Belsen-lrma är några av de personer som skymtar. Hjälten vänjer sig tidigt vid att ljuga om sin vardag i Stockholm och vet inte själv om han måste fortsätta med det som journalist. En legendarisk tidningsledare, berömd för sina vredesutbrott, utgör en av huvudpersonerna. Det börjar på bowlingsalonger i Klara och bakom scenen på Gröna Lunds varietéer för att via Kennedys valvaka och idylliska engelska småstäder sluta framför Amalienborg i Köpenhamn: det är en fängslande rundresa man får vara med om.

Jan Olof Olsson har skrivit reseskildringar, porträtterat storstäder, skildrat det första världskriget och skrivit romaner och en äventyrsberättelse. "Slipsen i Krakow" är lite grann en blandning av alla dessa inslag i hans författarskap och en mycket rolig och tänkvärd bok.

E-kirja

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Slipsen i Krakow