Snigeln och flickan- Agnes von Krusenstjerna

16 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

När hösten gjort sitt intrång bestämmer sig överklassfamiljen von Stockenstam att köra ut till sitt landställe för en dagsutflykt. 9-åriga Rosa, som har längtat dit ända sedan sommarens slut, uppfylls helt av lycka och räknar dagarna till söndagsutflykten. Plättar gräddas och Forden packas, men när familjen närmar sig huset ser Rosa till sin förskräckelse att det är förvandlat – och allt är den feta, svarta snigelns fel!

Agnes von Krusenstjerna var en av sin tids mest omdiskuterade författare, med verk innehållande frispråkiga skildringar av sex och samkönade relationer. NovellenSnigeln och flickanär hämtad ur novellsamlingenDelat rum på Kammakaregatan(1933).

Lilla Rosas svarta ögon blevo så stora och skinande. Hon såg upp i backarna, där hon sprungit i somras på bara fötter. Nu hade de dalande löven fyllt marken. De lågo inte hopsopade ordentliga högar som i Stockholmsparkerna. De svämmade över stenar och tuvor och ända ned mot gärdsgårdarna.
De snart avlövade träden vajade sorgmodigt sina svarta och fuktiga grenar, och Rosa kände något tjockt i strupen, därför att hon älskade de där träden, och nu tyckte hon synd om dem.

Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Läs mer på novellix.se

Muoto:
E-kirja
Sivut:
16
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
25.11.2015
E-kirjan kustantaja:
Novellix
ISBN e-kirja:
9789175891002