Sofian maailma

Sofian maailma

Tietoa kirjasta

Menestyskirja, joka teki filosofiasta hottia!

Sofian maailma kertoo tavallisesta norjalaistytöstä, 14-vuotiaasta Sofia Amundsenista, joka saa kaksi nimetöntä kirjettä. Ensimmäisessä kysytään ”Kuka sinä olet?” ja toisessa ”Mistä maailma on peräisin?”. Mitä ihmettä, pilaileeko joku Sofian kustannuksella?

Mystisiä kirjeitä alkaa tulla yhä enemmän, ja pian Sofia huomaa päässeensä ainutlaatuiselle filosofian kurssille. Alberto Knoxin esittämiä filosofisia kysymyksiä ratkaisemalla Sofia alkaa ymmärtää maailmaa ja paikkaansa siinä.

Vuonna 1991 julkaistu Sofian maailma on kirjailija Jostein Gaarderin läpimurtoteos. Se on käännetty yli 50 kielelle, ja vuonna 1995 se oli maailman myydyin kaunokirjallinen teos. Siitä on muodostunut klassikko, joka avaa ajattelun ulottuvuuksia kaikenikäisille.

Teoksen näyttämösovitus sai ihastuneen vastaanoton Suomenlinnan kesäteatterissa v. 2021.

Sami Eerolan kirjavinkistä:

”…todella hieno ja ihastuttava kirja, joka kuvaa monimutkaisemmat filosofiset konseptit yksinkertaisella, mutta viihdyttävällä tavalla ja joka ei pelkää kyseenalaistaa Jumalan olemassaoloa, todellisuuden luonnetta, sukupuolikysymyksiä, dialektiikkaa ja jopa postmodernistista konstruktivismia tai Lego-palikoiden monipuolista käyttötapaa.”

Jostein Gaarder (s. 1952) on norjalainen kirjailija. Hänen nuortenkirjoissaan historialliset tiedot yhdistyvät seikkailu- tai matkakertomukseen, ja ne sisältävät usein arvoituksia ja yllättäviä käänteitä. Gaarder opiskeli germaanisia kieliä ja luterilaista teologiaa Oslon yliopistossa. Ennen ryhtymistään kirjailijaksi hän opetti kansalaisopistossa uskontoa ja filosofiaa.

Kirjailija.Jostein Gaarder
Lukija.Anni Kajos

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sofian maailma