Sönderslagen

Sönderslagen

Tietoa kirjasta

Föräldrarna hade velat att hon skulle läsa ekonomi eller juridik. De ville att hon skulle hitta någon trevlig kille som från från en familj precis som hennes, så att föräldrarna kunde utöka sitt kontaktnät. För Juliet var föräldrarnas framtidsvision en mardröm. Hon hade fått nog av livet i Stockholm, och bestämmer sig för att fly därifrån.

Juliet börjar studera på en folkhögskola i Småland och livet där blir bättre än hon kunnat föreställa sig. Hon pluggar franska till ögonen blöder i det lilla rummet hon hyr, fikar med vänner och upplever äventyr som hon aldrig kunnat drömma om. Dessutom träffar hon kärleken. Juliet faller handlöst för Emil, och släpper honom närmare in på livet än någon tidigare kommit.

När förälskelsens första rosenröda skimmer lägger sig märker Juliet att Emil bär på egna problem, och snart blir det tydligt att utloppet för hans känslor är våld. Hur ska hon kunna hantera denna nya sida av hennes drömprins, och kan hon verkligen älska en sådan man utan att skada sig själv?

Sönderslagen är en roman om att hitta sig själv och våga öppna sig igen efter en traumatisk händelse.

Emma Johansson är en svensk författare som hyllats av kritiker och läsare. Hennes första roman "Papperssjälar" nominerades 2017 till Stora ljudbokspriset.

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sönderslagen