Sota vai rauha- Mihail Šiškin

Arvostelu 4.6
7h 47min
144 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Mikä Venäjällä on vialla ja miksi?

Palkitun kirjailijan esseekokoelma Venäjästä ja venäläisyydestä, tsaarien ja tyrannien, kirjailijoiden ja vankileirien, toivon ja epätoivon maasta, jonka nykytilaa ymmärtääkseen täytyy sukeltaa syvälle historiaan.

Mihail Šiškin osasi ennustaa Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan jo vuonna 2019. Tässä kirjassa arvostettu emigranttikirjailija käy kiinni hänelle toistuvasti esitettyihin kysymyksiin.

Mihin Venäjä oikein on matkalla?
Miksi maan vallankumoukset ja demokraattiset uudistukset johtavat aina diktatuuriin?
Miksi Venäjä ajautuu vuosisadasta toiseen sotaan lännen kanssa?
Taidokkaissa, Venäjän historiaa ja kulttuuria syväluotaavissa esseissään Šiškin piirtää kuvan ristiriitaisesta maasta, jonka tulevaisuutta voi ennustaa vain menneisyyden valossa.

Mihail Šiškin (s.1961) on moneen kertaan palkittu venäläinen kirjailija, jota on verrattu suuriin klassikoihin, kuten Tolstoihin, Tšehoviin ja Joyceen. Šiškin asuu perheineen Sveitsissä, jossa hän on työskennellyt muun muassa pakolaiskeskuksen tulkkina. Šiškin on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, ja hänen nyky-Venäjää käsitteleviä kirjoituksiaan on julkaistu laajalti eurooppalaisissa medioissa, myös Helsingin Sanomissa.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Sirpa Hietanen
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
7h 47min
Sivut:
144
Kielet:
suomi
Julkaistu:
16.1.2023
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510491874
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510491867

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sota vai rauha – E-kirja, Äänikirja

Tämän kirjan lukeminen pitäisi olla kansalaisvelvollisuus

Olli

Loistavaa asiantuntevaa analyysiä Lännen ja Venäjän yhtäläisyyksistä,eroista ja niiden välisistä suhteista ristiriitaisuuksineen. Kiitos.

Sarajärvi Vesa

Loistava teos. Tämän luettua voi sanoa että merkit oli nähtävissä, niitä ei vaan haluta/haluttu nähdä. No toki tyhmyys ja ideologia tietyllä ryhmällä selittää paljon. Loppukin on kuvattu, toivottavasti se koittaa nopeasti ja roistovaltiota ei kohta enää ole.

Joni

Mahtava teos, ajankohtainen pitkään!

Kenny

Tämä pitäisi jokaisen ihmisen lukea.

Asja

Suosittelen tätä häikäisevän kirkasta ja selväsanaista esseekokoelmaa aivan kaikille. Viimeisen vuoden aikana olen selannut lukemattomia artikkeleita, jotka yrittävät selittää, miksi Venäjä haluaa toimia kuten tekee, mutta ennen Šiškiniä en ole saanut kokonaisuudesta kunnon otetta. Kunpa demokratialla olisi vielä joskus toivoa Venäjällä, vaikka henkeä ei kannata pidättää. Vuoden tärkeimpiä kirjoja, ennustan jo näin tammikuussa. Myös lukija loistava.

Mirkka

Ajankohtainen teos auttaa ymmärtämään (muttei hyväksymään) miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii ja kertoo myös sen miksei Venäjän tulevaisuudesta kannata odottaa mitään parempaa...

Petri

Vastaansanomattomasti kirjoitettu!

Aivan huikea kirja. Monta Venäjä-kirjaa olen lukenut ja ymmärrykseni on niiden avulla laajentunut. Tämä kirja oli tajunnan räjäyttävä lisäys. Vain venäläinen voi kirjoittaa näin omasta maastaan. Tavalla, joka on puhutteleva ja koskettava. Kirjalle kuusi tähteä!!!!!!

Hannu

Suosittelen kirjaa. Avasi silmiäni ymmärtämään, miksi Venäjä toimii niinkuin toimii.

Pentti

Tämän tulen muistamaan aina

Aivan loistava teos !

Tarja

Huikeaa esseetä, huikeaa kaunokirjallsuutta. Ja masentavaa totuutta.

Ritva

Kaikkien tulisi lukea tämä kirja. Avartavaa tekstiä.

Virpi

Kirja, joka jokaisen suomalaisen täytyy lukea tai kuunnella.

Johanna

Erinomainen teos. Hyvin ajankohtainen . Hyvä kuvaus siitä miten Venäjän valtaeliitti pitää Venäjän kansaa pihdeissään.

Seppo Sihvonen

Todella vahva puheenvuoro. Uskottava ja hyvin rakennettu.

Eija