Sotamies

Sotamies

Maanpuolustus tehtävänä ja kutsumuksena

Tietoa kirjasta

Millaisia uhkia pystymme torjumaan?

Sotamies kertoo Suomen puolustusvoimien nykytilasta. Teos keskittyy erityisesti armeijan organisaation, kaluston, tehtävien, taktiikan, koulutuksen, ammattien sekä kokonaissuorituskyvyn esittelyyn. Painopisteenä on Suomen nykyisen sotavoiman analysointi. Aihepiirin historiaa avataan silloin, kun se helpottaa nykytoiminnan tai vaikkapa kalustovalintojen ja -kehityksen ymmärtämistä.

Puolustusvoimat ja koko asevelvollisuuteen perustuva maanpuolustusjärjestelmämme on monimutkainen ja mittava kokonaisuus. Tämä teos kuvaa niin laajoja kuin detaljitasonkin puolustuskysymyksiä kansantajuisesti.

Joona Vuorenpää on helsinkiläinen valtiotieteen maisteri ja reservin majuri. Hän työskentelee turva-alalla johtotehtävissä. Vuorenpää on toiminut YK-rauhanturvaajana Etelä-Libanonissa 1994-1996 ja vuodesta 1996 aktiivireserviläisenä pääkaupunkiseudun operatiivisissa esikuntatehtävissä. Hänen aiemmat tietokirjansa ovat Kellomies (Tammi, 2011), Prätkämies (Tammi, 2013) ja arvoteos Ajan mestarit (Tammi, 2016).

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sotamies