Sotasankarit
  
Jaa kirja    

Sotasankarit lähikuvassa

Sotasankarit kertoo 21 suomalaisen sodanaikaisen taistelijan elämäntarinan. Joukossa on rivimiehiä, aliupseereja ja upseereja. Yhteistä näille sankareille on, että he viime sotien aikana olivat reserviläisiä. He taistelivat osana Suomen asevelvollista armeijaa.

Joukossa on useita Mannerheim-ristin ritareita, kuten ensimmäisenä rivimiehenä ritariksi nimitetty sotamies Vilho Rättö ja lähes kuuro korpraali Johan Similä. Mutta myös muut ovat sankareita. Vänrikki Börje Brotell teki rynnäkkötykillään Suomen ennätyksen tuhoamalla toistakymmentä vihollisen panssarivaunua. Legendaarinen tarkka-ampuja Simo Häyhä puolestaan ylsi omaan karmeaan maailmanennätykseensä tuhoamalla yli viisisataa vihollista.

Näille miehille annettiin myös paljon vastuuta. Teekkari Gunnar Laatio johti reservin luutnanttina pataljoonaa jatkosodassa, kersantti Väinö Hämäläinen sai komentoonsa jääkärijoukkueen Kannaksen torjuntataistelujen aikana. Reservin vänrikki Lauri Törni yleni Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen majuriksi.

Kirjailija Robert Brantberg tunnetaan parhaiten Gustaf Mannerheimia käsittelevistä kirjoistaan. Hän on lisäksi kirjoittanut toistakymmentä elämäkertaa sekä lähes sata pienoiselämäkertaa sotakenraaleista, upseereista ja sotilaista.

Näytä lisää