Sotilaan kujanjuoksu - Eversti Armas Kemppi- Seppo Porvali

Arvostelu 4
6h 41min
Tositarinoita sodista
bookCoverFor

Yhteenveto

Eversti Armas Kemppi on yksi sotahistoriamme kiistellyimmistä henkilöistä. Hänen johtamansa 20. Prikaati menetti puolustukseensa määrätyn Viipurin 20. kesäkuuta 1944 yhden ainoan päivän sisällä. Ja kun syyllisiä etsittiin, Kemppi uhrattiin.

Kemppi oli jääkäriupseeri, talvisotamme peloton ja rohkea komentaja, jota alaiset ihailivat. Heidän joukossaan reserviluutnantti, runoilija Yrjö Jylhä, joka ikuisti Taipaleen sankaritarinat kuolemattomaan runoteokseensa Kiirastuli. Jatkosodassa Kempin johtama JR 7 - Tyrjän rykmentti - eteni kärkijoukkona raivaten kaikki esteet tieltään. Hänelle esitettiin jopa Mannerheim-ristiä

Armas Kemppi oli miestensä kunnioittama, mutta esimiesten kanssa syntyi ristiriitoja. Hänet määrättiin Helsinkiin Kotijoukkojen Esikuntaan koulutustarkastajaksi, kunnes Kemppi sai jälleen oman rykmentin, jonka ympärille keväällä 1944 muodostettiin 20. Prikaati. Ylipäällikkö piti Viipurin menetystä "sotahistoriallisena skandaalina". Kemppi ja II Pataljoonan komentaja majuri Kurt Bäckman tuomittiin, mutta oliko syy heidän?

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Osa:

20

Äänikirjan kesto:
6h 41min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
8.3.2022
Äänikirjan kustantaja:
Lind & Co
ISBN Äänikirja:
9789179954833

© Lind & Co (Äänikirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Sotilaan kujanjuoksu - Eversti Armas Kemppi – Äänikirja

Puolusteleva, faktoja sivuava

Antti

Päiväkirjamainen ja paikoin runollinen. Ei oikein omaan makuun, mutta kai siinä kuitenkin tietopuolella oli paljon sisältöä.

Aki

Mielenkiintoinen kuva aiheetra parjatusta sotilaasta.

Pekka